diumenge, 14 de febrer del 2016

Els catalans perden Muriel Casals

Els catalans perden Muriel Casals

La diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural no ha pogut superar el traumatisme que va patir en ser atropellada per una bicicleta a finals de gener

Muriel Casals, diputada de Junts pel Sí.
Muriel Casals, diputada de Junts pel Sí.   |   Jordi Borràs
La diputada de Junts pel Sí Muriel Casals ha mort aquesta matinada a l'Hospital Clínic de Barcelona, on estava ingressada a la Unitat de Cures Intensives des del passat 30 de gener, després ser atropellada per una bicicleta a la Diagonal. Casals no ha pogut superar el traumatisme cranioencefàlic que li va provocar el cop. 
 
Desdel punt de vista polític, Muriel Casals ha estat una dona clau en la candidatura de Junts pel Sí, pel seu tarannà dialogant i la seva ascendència en el món de la societat civil organitzada des que va ser presidenta d'Òmnium Cultural. Pocs dies abans de patir l'accident havia estat nomenada presidenta de la Comissió Constituent del Parlament de Catalunya.

Muriel Casals havia format part del PSUC i, més endavant, d'ICV, però des de l'any 2008, a través d'Òmnium, va anar virant cap a l'independentisme, fins a convertir-se en una de les impulsores i cares visibles del procés. El juliol de 2015 deixà la presidència de l'entitat cultural per presentar-se de número tres a la llista de la coalició independentista Junts pel Sí de les eleccions del 27S. El seu nom va ser proposat per la CUP com a presidenta de consens per rellevar Artur Mas. 

Muriel Casals, nascuda a Avinyó el 1945, era doctora en Economia per la Universitat de Barcelona, i actualment era professora emèrita del departament d'Economia i d'Història Econòmica de la UAB.

Recupera aquí el minut a minut de les reaccions i mostres de condol per la mort de Casals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada