diumenge, 21 de febrer del 2016

El PP tornaria a guanyar lluny de la majoria absoluta, segons dues enquestes

Enquestes

El PP tornaria a guanyar lluny de la majoria absoluta, segons dues enquestes

"El Mundo" i "La Razón" contemplen un nou escenari polític després d'unes eventuals eleccions on la formació d'un govern seria igual de complexa que ara

Rajoy: «La meva intenció és tornar-me a presentar si hi ha eleccions»

| 21/02/2016 a les 08:40h
Canvien els equilibris, però tot acabaria quedant igual de complicat per formar govern després d'unes noves eleccions a Espanya. Aquest és el resum de les enquestes que aquest diumenge han publicat els diaris El Mundo i La Razón. Els dos rotatius coincideixen en el fet que el PP seria un altre cop el guanyador de les eleccions, si bé quedaria molt lluny de la majoria absoluta. Els populars tindrien entre 119 i 127 escons, quatre per sota de la seva xifra actual en el pitjor dels casos segons El Mundo, i quatre per sobre segons La Razón.

Els dos sondatges deixen el PSOE també en segon lloc amb una forquilla que va dels 86 als 93 escons. La Razón diu que els socialistes perdrien representació al Congrés, mentre que El Mundo assegura que podria arribar a guanyar tres escons. Podem, per la seva banda, conservaria la tercera plaça, encara que no és clar si ho faria sumant escons, com així apunta La Razón, que li dóna 72 representants (ara en té 69), o restant-ne, com apunta El Mundo, que preveu una davallada de fins a deu representants.

Finalment, C's continuaria com a quarta força, però tampoc en aquest cas queda clar si puja o baixa. La formació d'Albert Rivera, que actualment té 40 diputats, obtindria entre 41 i 50 parlamentaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada