dijous, 28 de gener del 2016

Iceta recorda que PSOE i PSC han rebutjat per escrit el pacte amb el PP

QUE S'HO FACIN MIRAR...!!!
 

Iceta recorda que PSOE i PSC han rebutjat per escrit el pacte amb el PP

"No hi ha motius per canviar de posició", diu el socialista després que Felipe González hagi apostat per deixar governar a Mariano Rajoy

El líder del PSC, Miquel Iceta.
El líder del PSC, Miquel Iceta.   |   Europa Press
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha volgut ser contundent en ser preguntat sobre la seva posició davant un possible acord entre PSOE i PP per permetre que Mariano Rajoy segueixi sent president del govern espanyol. "Jo sóc contrari a una gran coalició. I això està aprovat en una resolució del Comitè Federal del PSOE i del Consell Nacional del PSC", ha sentenciat, tot afegint que creu que "no hi ha motius per canviar de posició" i que ell és favorable a un "govern de canvi amb majoria àmplia" que garanteixi una investidura de Pedro Sánchez però també l'estabilitat que permeti "l'acció de govern". 
La resposta -donada en sortir de la seva primera reunió amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont- arriba el mateix dia que l'expresident espanyol Felipe González hagi apostat, en una entrevista a El País, per permetre que Mariano Rajoy i el PP segueixin governant amb l'abstenció del PSOE en la seva investidura. A més, la postura d'Iceta expressada aquest dijous serà, segons ha avançat, la mateixa que defensarà dissabte vinent al comitè federal del PSOE. Tot i discrepar amb González de la fórmula de govern, Iceta ha volgut remarca que sí coincideix amb la reflexió de l'expresident "sobre la lectura dels resultats electorals". "Tot i la victòria del PP, el seu descens en vots i escons fan que el missatge dels electors sigui de canvi més que de continuïtat, i aquesta lectura ens porta a defensar el relleu", ha sentenciat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada