dilluns, 18 de gener del 2016

El PSOE, el gran castigat pels electors

El PSOE, el gran castigat pels electors

Una enquesta del diari El País assenyala C's i Podemos -que seria segona força en vots- com els grans beneficiats de tornar a les urnes si no es forma govern a Madrid

La primera enquesta demoscòpica publicada després de les eleccions del 20D apunta un clar perjudicat si es tornessin a repetir eleccions, el PSOE. L'enquesta, del diari El País, assenyala que tots els partits, tret del de Pedro Sánchez i també la IU d'Alberto Garzón, incrementarien el seu percentatge de vot si es repeteixen eleccions al Congrés espanyol.  
El PSOE perdria un 0,9% dels vots i IU el 0,5%. No és un desgast pronunciat, però si es compara amb el fet que la resta de partits sumen vots, l'anàlisi canvia. El més beneficiat segons l'enquesta seria C's, que guanyaria un 2,7% dels vots fins arribar al 16,6% dels vots, seguit de Podemos, que guanya un 1,8% i se situa en el 22,5% dels sufragis. Aquest increment el situaria com la segona força en vots per davant del PSOE, però no en escons. El PP avança un 0,3% i guanya les eleccions amb un 29% dels vots.

L'enquesta també assenyala que el 43% dels votants del PP no voldrien que Rajoy tornés a ser el candidat si es torna a les urnes, i un 61% dels enquestats volen que s'arribi a un acord per evitar les eleccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada