dilluns, 27 d’octubre del 2014

Rajoy engega la impugnació del 9-N

27/10/2014
Consulta

Rajoy engega la impugnació del 9-N

Mariano Rajoy
El president espanyol, Mariano Rajoy

El govern espanyol demana l'informe previ del Consell d'Estat, tal com va fer la primera vegada

Xavier Lladó
El Singular
El president espanyol, Mariano Rajoy, ha engegat la impugnació del nou 9-N. L'executiu ha demanat l'informe previ del Consell d'Estat, tal com va fer la primera vegada amb l'anterior convocatòria. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, havia anunciat aquest matí, en una entrevista a RNE, que "en els pròxims dies" es decidiria sobre la impugnació, i és que Rajoy ha encarregat un informe als serveis jurídics de l'Estat sobre els passos que està fent la Generalitat.

La petició s'ha fet amb caràcter d'urgència per impugnar davant el TC al proper consell de ministres aquest divendres vinent. Si el Consell d'Estat dóna el vist-i-plau al recurs el govern espanyol recorrerà a l'alt tribunal, que d'immediat, i d'acord amb la llei, suspendrà el procés participatiu a l'espera que, en un termini d'uns quatre mesos, falli sobre la llei de consultes. Quan es va impugnar el 9-N per primera vegada ja es va reclamar primer informe al Consell d'Estat per dotar de més legitimitat tots els passos.

Inicialment el govern espanyol va menysprear el nou 9-N assegurant que era una consulta de fireta i que s'havia complert l'objectiu d'impedir-la, però en els darrers dies, i després que els grups pro consulta refessin la unitat i el procés participatiu s'anés assemblant cada cop més a una votació van endurir la seva posició. Divendres la vicepresidenta del govern Soraya Sáenz de Santamaría va afirmar que demanaven informes per impugnar el procés i diumenge Rajoy donava a entendre que, tot i que era un procés "mesquí" i gens democràtic, havia de buscar la forma de recórrer perquè el flanc d'atac no era gens clar atès que Mas no preveu signar cap decret. Aquest vespre, amb les detencions per corrupció que han afectat el PP de Madrid de ple, ja s'han posat en marxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada