dissabte, 18 d’octubre del 2014

Leguina: "No cal enviar tancs, amb dos guàrdies civil n'hi ha prou

TOTS SON IGUALS...
18/10/2014
Consulta

Leguina: "No cal enviar tancs, amb dos guàrdies civil n'hi ha prou

Joaquín Leguina
L’expresident de la Comunitat de Madrid Joaquín Leguina

L'expresident de la comunitat de Madrid pronostica que "Artur Mas tornarà a vendre corbates a El Corte Inglés"

Xavier Lladó
El Singular
L'expresident de la comunitat de Madrid Joaquín Leguina rebutja enviar tancs a Catalunya perquè considera que amb una parella de Guàrdies Civils n'hi hauria prou. "A on va ERC si guanya les eleccions? Si volen una parella de guàrdies civils els l'enviem, però si esperen tancs que se n'oblidin, perquè no donen per a tant", ha dit. El socialista menysprea la capacitat d'ERC si guanya unes eleccions al Parlament i recorda que la formació independentista "va tenir una facció armada contra la república i contra Lerroux l'any 1934, 'ells', que es feien dir republicans".

Pronostica que el procés sobiranista conduirà al fracàs d'Artur Mas i a l'èxit d'Oriol Junqueras. "El senyor Artur Mas tornarà a vendre corbates a El Corte Inglés, que és per al que està ben dotat, i deixarà tot el moviment independentista en mans d'ERC". Leguina ha fet aquestes declaracions al mitjà Periodista Digital sobre un assaig que ha escrit en què carrega contra el nacionalisme català.

Lloa la política de Mariano Rajoy davant el procés sobiranista i rebutja cap mena de diàleg amb Mas i Junqueras perquè, segons ell, aquest s'ha d'establir amb els propis catalans. "Rajoy ho està fent bé perquè està deixant que es coguin en la seva pròpia salsa. El diàleg no ha de ser amb aquesta representació política d'impresentables, sinó amb els propis catalans. Catalunya és una societat complexa que no cal simplificar, sinó incloure a tots els seus membres en el diàleg. Oblidem-nos de Junqueras i de Mas i parlem amb els propis catalans", afirma.

Assegura que en l'èxit del discurs nacionalista hi té molt a veure la crisi econòmica. Segons la seva opinió, els catalans no han sabut assimilar políticament el descens del seu cosmopolitisme per les retallades que s'han hagut de fer i és en aquest context on es facilita la mobilització de les classes mitjanes contra l'Estat que els obliga a baixar la seva qualitat de vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada