divendres, 24 d’octubre del 2014

Martí revela les maniobres de l'Estat per trencar la unitat a Catalunya

23/10/2014

Martí revela les maniobres de l'Estat per trencar la unitat a Catalunya

Sense títol
El cronista parlamentari de TV3, Josep Maria Martí

Treuran de forma dosificada el cas Pujol per tal de posar molt difícil a les bases d'ERC i la CUP pactar amb CiU, segons el periodista de TV3

Lluís Bou
El Singular
El cronista parlamentari de TV3, Josep Maria Martí, ha revelat aquesta tarda maniobres dels aparells de l'Estat per trencar la unitat sobiranista a Catalunya. "Hi ha hagut un dinar important aquest cap de setmana. M'han explicat que ara aniran traient el cas Pujol [pare] de forma dosificada, i així podran posar molt difícil a les bases d'ERC i a les de la CUP pactar amb CiU. Perquè diguin que amb un partit tan tacat no hi volen anar. L'objectiu és trencar la unitat".

Martí ha afegit un dels que pensa estratègies al govern espanyol és el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas. "És un dels assessors a qui em consta que Rajoy li fa cas", ha indicat.

Segons Martí, que ha fet les declaracions al Versió de RAC1, "a Madrid els fa pànic la unitat d'acció a Catalunya". Ha explicat també que fa 2 mesos l'exsecretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, es va reunir amb un grup de catalans i els va explicar que l'únic dia que ha passat por respecte a Catalunya ha estat el 30 de setembre del 2005, quan es va aprovar el projecte d'Estatut al Parlament. Era un text amb un sostre al seu entendre molt elevat i que a més en alguns punts fins i tot va tenir el suport del PP de Josep Piqué. "Tot seguit ens vam trucar [amb el PP] i vam dir reaccionem ràpid i mirem de trencar aquesta unitat", hauria explicat el l'exlíder del PSOE.

Martí ha apuntat que la por en els polítics espanyols està tornant ara perquè estan veient que la consulta del 9-N tindrà èxit i que s'ha recomposat la unitat d'acció catalana. Això ha tornat a obrir el debat sobre si opten per suspendre també el nou 9-N. "Estan preocupats per si surt bé", ha indicat. Segons el periodista de TV3, per a la continuïtat del procés el 9-N és clau.

Escolta aquí l'entrevista amb Josep Maria Martí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada