dissabte, 18 d’octubre del 2014

Els sobiranistes d'ICV es revolten contra el rebuig d'Herrera al 9-N

PER CULPA DEL TITABULLIDA

Els sobiranistes d'ICV es revolten contra el rebuig d'Herrera al 9-N

El diputat Jaume Bosch ha demanat una reunió extraordinària de la direcció per dilluns

Silenci a Twitter dels diputats i queixes de militants, entre els quals l'escriptor Jordi Coca, que anuncia que no votarà més Joan Herrera

, Barcelona | ND 18/10/2014 a les 16:05h
 
Jordi Coca diu que no votarà més Joan Herrera.

La contundència amb què el coordinador nacional d'ICV ha anunciat a través de la premsa espanyola el seu rebuig frontal a la consulta del 9-N s'ha traduït en un estrany silenci per part dels quadres oficials d'ICV i d'EUiA. Cap piulada de suport ni de rebuig al rebuig a la consulta alternativa impulsada pel Govern, cap referència a l'entrevista a El País. Tampoc en el perfil oficial de la coalició. Un silenci que feia pensar que hi hauria moviments. I així ha estat, Nació Digital ha pogut saber que el diputat Jaume Bosh ha demanat una reunió extraordinària de la direcció d'ICV per aquest mateix dilluns perquè Herrera doni explicacions. Bosch, un històric del partit i sempre situat en posicions sobiranistes, espera tenir el suport de la resta de companys defensors del 9-N. 
 
De fet, el passat 17 de setembre es va fer públic el 'Manifest d'Esquerres pel Sí-Sí' per donar un impuls a la celebració de la consulta, en què s'hi apleguen representants d'ERC, ICV, EuiA, la CUP, Procés Constituent, NEC i altres entitats del país. S'hi van adherir els diputats d'ICV-EUia David Companyon, Sara Vilà, Jaume Bosch i Laura Massana, el regidor de l'Ajuntament de Barcelona Ricard Gomà, el president d'ICV a les Terres de Lleida Joan Ballesté, el regidor de l'Ajuntament de Parets del Vallès Joan Folguera, la Sectorial de Fet nacional d’ICV, la Sectorial de Política Lingüística d'ICV o ICV Conca de Barberà, a més de militants d'ICV i EUiA a títol personal. Per contra, no s'hi va adherir Dolors Camats. Aquest gruix sobiranista, no pas minoritari a la coalició, podria preparar una resposta conjunta a l'anunci de Joan Herrera, que de moment s'ha entès com un posicionament oficial. 
 
Però no tot ha estat silenci a les xarxes socials. L'escriptor Jordi Coca, militant actiu d'ICV i membre de la llista ecosocialista a les darreres eleccions espanyoles, ha emprat el seu compte de Twitter per deixar clar que ell sí que anirà a votar el 9-N: “Jo rectifico i sí que hi aniré si ho aconsella l'ANC, tot i que la jugada de Mas no m'agrada gens ni mica”, i en una altra piulada, preguntat per si creu que Herrera s'ha equivocat i se'n va al mateix pou que el PSC, l'escriptor ha dir que “si només fos això... Ha convertit ICV en un nínxol en comptes d'obrir-se. Però hi ha gent fantàstica!”. I encara més, una hora després d'haver fet aquestes piulades, anunciava que no votarà Joan Herrera: “Jo l'Herrera no el votaré, quan parla no l'entenc i quan calla tampoc”. 
 
Per la seva banda, l'exeurodiputat Raül Romeva, ja fora de la direcció d'ICV, ha reiterat a Nació Digital que “votaré, i votaré Sí-Sí”, i recorda que cada vegada que presenta el seu darrer llibre Som una nació europea, explica “per què sóc on sóc i per què ja no formo part de la direcció d'ICV”.

L'escriptor Jordi Coca contesta a Herrera que pensa anar a votar el 9-N.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada