El Departament de Salut ha anunciat que farà un milió de proves serològiques ràpides entre la població de Catalunya, incloent els 170.000 professionals sanitaris que hi ha. El propòsit és poder tenir el mapa d’immunitat detallat de la població catalana per a poder fer amb més seguretat les fases del desconfinament. Totes aquestes proves es faran en diverses onades, en què s’estudiarà quina és la immunitat d’uns altres col·lectius, com els professionals essencials no sanitaris que hagin pogut tenir risc de contagi en les últimes setmanes, les persones diagnosticades positives sense confirmació per PCR, o que van reportar simptomatologia compatible amb el coronavirus durant la fase de confinament, a més d’altres poblacions sentinella. olució.
La part més destacada d’aquest estudi és que es faran proves a tot el personal sanitari, per a determinar quin percentatge ha superat la infecció en tots els àmbits sanitaris públics (sanitaris, sociosanitaris i residències), analitzar l’evolució de l’estat immunitari d’aquest personal durant dotze mesos i determinar la utilitat de tres tipus diferents de proves mitjançant plataformes automatitzades per dur a terme aquesta avaluació.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.