El doctor Bonaventura Clotet (Barcelona, 1957) és una eminència mundial en la lluita contra la sida, però la pandèmia del coronavirus 2019 ha obligat a canviar les prioritats d’IrsiCaixa, l’institut de recerca que dirigeix des de 1995. En aquest sentit, la institució s’ha aliat amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i el Barcelona Supercomputing Center (BSC) per formar un consorci que, amb el suport de la farmacèutica Grífols, es dedica a la investigació de fàrmacs, anticossos i un vaccí contra el nou coronavirus.
Parlem amb Clotet sobre la situació de la pandèmia i el pla de desconfinament que vol aplicar el govern de Pedro Sánchez. Però, sobretot, dels efectes que poden tenir medicaments com la hidroxicloroquina i el remdesivir en els tractaments contra el coronavirus. En aquest sentit, ens avança que d’aquí a dues setmanes, possiblement, es faran públics els resultats de l’assaig clínic del doctor Oriol Mitjà.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.