Europa
L’estat espanyol és un dels més castigat per la Covid-19 arreu del món, i les mesures de confinament –les més estrictes de totes, segons que repeteix insistentment la Moncloa– no han aplacat la situació tan delicada que encara dibuixen les dades. La falta de previsió per a afrontar-la i algunes decisions criticades pels experts, com ara no haver aïllat Madrid quan n’era el focus principal al començament de la crisi sanitària, han situat Espanya al capdamunt dels estats més afectats, en nombre de morts i casos per milió d’habitants. Només microestats com San Marino i Andorra i Bèlgica –que a diferència d’Espanya comptabilitza els sospitosos– tenen ràtios més altes de defuncions.
Arreu de l’estat espanyol el virus s’ha emportat fins ara –divendres a migdia– 26.299 vides, segons les dades oficials, tot i que podrien ser molts més i només quan hagi passat la pandèmia podrà saber-se’n la quantitat real, segons que apunten els experts. Un exemple evident és la diferència de defuncions entre les dades que dóna cada vespre la Generalitat de Catalunya, que recull la informació de les funeràries d’ençà del 15 d’abril, i les que difon el Ministeri de Sanitat espanyol, que parteixen únicament de les morts als hospitals testats amb la prova PCR, sense tenir en compte els altres casos sospitosos i de les residències.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.