El ple de Barcelona ha acordat una declaració que condemna el desallotjament d’un campament al nord de París amb persones d’ètnia gitana que es va fer el 2013, quan Manuel Valls era ministre de l’Interior. La declaració, presentada per ERC, ha tirat endavant amb el suport de Barcelona en Comú i el PSC i JxCat però no ha estat absenta de polèmica. Els dos grups al govern han retret a la regidora d’ERC Elisenda Alamany que fes esment al regidor de Barcelona pel Canvi en el moment de llegir el text, assegurant que el consistori el ‘reprova’. El text no recull en cap cas un esment directe a Valls, però sí a la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) i als fets.
‘L’Ajuntament de Barcelona condemna els fets que van donar lloc a l‘esmentada sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans i que són un exemple del pitjor nacionalisme excloent’, recull el text. A banda, també reivindica Barcelona com una ciutat ‘oberta a totes les persones, sense importar la seva ètnia, llengua, religió, gènere o orientació sexual’ i ratifica el compromís de ‘tots els càrrecs electes’ amb el Codi Ètic de l’Ajuntament.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.