Les fronteres poden quedar marcades per rius, per muntanyes o senzillament per línies en un mapa. O per un carrer. Aquest és el cas del carrer que separa els municipis de Bellvei (Baix Penedès) i el de Castellet i La Gornal (Alt Penedès), dos municipis situats a dues províncies diferents, Tarragona i Barcelona. De sobte, el pla de desconfinament del govern de Pedro Sánchez, que prohibeix anar d’una província a una altra, els prohibeix travessar el carrer.
Veïns d’aquestes poblacions, entrevistats per l’ACN, qualifiquen de “tonteria molt grossa” el pla del govern espanyol que impedeix travessar aquest carrer de les Dues Províncies, que així s'anomena la via. “Els de la Gornal tota la vida que viuen aquí i vénen a comprar i al metge a Bellvei”, explica una veïna del municipi de Bellvei.
Els dos consistoris estan tan aprop que fins i tot hi ha una casa dividida per la línia administrativa, que originàriament estava a la província de Barcelona, però van fer una ampliació i ara tenen una habitació a Tarragona.
casa entre castellet i la gornal i Bellvei ACN
L’alcalde de la Gornal, Gerard Colet, ha assegurat que intentarà trobar una sortida per poder continuar creuant el carrer sense haver-se de saltar la llei. “Si hem de fer una petició, la farem, per tal que les restriccions no siguin vigents per les particularitats que tenim”, ha assegurat.
Colet considera que la divisió que marca el decret del pla de desconfinament no té cap sentit al seu municipi.


T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat