El govern proposa que les regions sanitàries de Lleida, Girona i Catalunya Central passin també a la fase 1 dilluns i deixa de moment en l’aire el plantejament sobre la regió metropolitana de Barcelona. En les pròximes hores s’estudiarà una proposta parcial per a l’àrea metropolitana, ‘que no serà completa, de passar a la fase 1’, segons ha indicat després de la reunió del pla Procicat la consellera de Salut, Alba Vergés. En preguntar-li si aquest plantejament estaria a temps d’aplicar-se ja dilluns, ha indicat que caldrà veure la data concreta, però ha afegit que no es vol anar ‘molt més enllà’. Les regions que es plantegen per passar ja a la fase 1 estan en risc baix o moderat.
Estan en risc baix de rebrot els dos àmbits metropolitans, Lleida, Catalunya Central i Tarragona. En risc moderat hi ha Barcelona ciutat, Girona, l’Alt Pirineu i Aran i l’Ebre amb dades del 9 de maig. Vegés ha explicat que en aquests dos últims casos, ha indicat que és un efecte produït pel poc nombre de casos que tenen, i qualsevol salt provoca un canvi. En general, ha insistit que la tendència és decreixent, i els riscos moderats no són d’aquells ‘que s’hagin d’agafar amb pinces’. És per això que en les pròximes hores, aquesta tarda i dijous, s’estudiarà una proposta per a la regió metropolitana.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.