diumenge, 19 de novembre del 2017

Mor el fiscal Maza a l'Argentina


Justicia


Mor el fiscal Maza a l'Argentina

El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Dissabte, 18 de novembre de 2017


fiscal estat maza EFE

El fiscal general espanyol, José Manuel Maza, ha mort aquesta tarda als 66 anys d'edat per una infecció a Buenos Aires, Argentina. Maza estava hospitalitzat en estat greu i era a l'UCI, on rebia tractament als ronyons. La notícia l'ha confirmada el ministre de Justícia, Rafael Catalá, en un missatge al seu compte de Twitter.



Mostra la imatge al Twitter
Nuevos cargos AIAMP: Presidenta Fiscalia de Panamá. Secretaria General, Fiscalia de España

Nascut a Madrid el 23 d'octubre de 1951, era llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid des de 1973 i diplomat en Criminologia per la mateixa universitat.
El 1976 va ingressar en la carrera judicial i va prestar els seus serveis com a jutge als jutjats de Cangas (Pontevedra), Alacuás (València), Alcorcón número 1 (Madrid) i el jutjat de districte número 9 de Madrid.
El juny de 1988 es va convertir en magistrat i va ser nomenat president de la secció primera de l'Audiència Provincial de Madrid, on va romandre fins al seu nomenament, el 23 de gener de 2002, com a magistrat de la Sala Segona del Tribunal Suprem. Maza Martín va ser escollit per 12 vots per cobrir la vacant en aquesta Sala, davant els 8 que va obtenir Margarita Robles.
Després de les eleccions general del juny de 2016, el novembre va ser proposat com a fiscal general, i el dia 25 del mateix mes, el Consell de Ministres va confirmar-ne el nomenament com a fiscal general de l'Estat, un cop rebut l'aval del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada