dimarts, 21 de novembre del 2017

Els familiars dels presos polítics s’associen L’Associació catalana pels drets civils també obre un “fons econòmic de suport a les famílies”

Política

Els familiars dels presos polítics s’associen

L’Associació catalana pels drets civils també obre un “fons econòmic de suport a les famílies”


per Quico Sallés (Barcelona) 21/11/2017
elMón

Els familiars dels presos polítics i exiliats, aquest matí a la Universitat Pompeu Fabra
Els familiars dels presos polítics i exiliats, aquest matí a la Universitat Pompeu Fabra | Quico Sallés



Plataforma en defensa dels presos polítics catalans impulsada pels familiars directes dels que pateixen la repressió de l’Estat. Aquesta és la definició de l’Associació Catalana pels Drets Civils que aquest migdia han presentat els familiars dels consellers i els líders sobiranistes empresonats i els exiliats.

Una entitat que busca organitzar la solidaritat i la defensa popular vers els presos i les seves famílies. Fins i tot, han obert un “fons de suport a les famílies” -diferent a la caixa de resistència- finançat a través de donatius  en un compte corrent anunciat a través del web per afrontar les despeses que comporta la logística i les necessitats per anar veure els familiars. És a dir, el cost dels viatges per anar a les presons de Madrid o a Brussel·les.


“Som conscients que necessitem una xarxa de suport mutu que ens permeti coordinar-nos i treballar per alliberar-los a tots al més aviat possible”, explica el manifest que impulsa aquesta plataforma col·laborativa i conjunta. Els familiars que han muntat l’Associació consideren que “ l'Estat s'ha acarnissat amb els que han liderat aquest moviment col·lectiu des de les institucions i les entitats sobiranistes”.

“Som quinze famílies en una situació extraordinària”, ha explicat Meritxell Lluís, la dona del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. L’entitat vol configurar-se com una xarxa de solidaritat entre les famílies i poder ajudar a cobrir les despeses de viatges per poder veure els empresonats o els exiliats. A mida que evolucionin els casos, l’assemblea general de l’entitat prendrà les “decisions que convinguin per ampliar les seves funcions”.


A la presentació hi han participat, a més de Lluís; l’Anna Marta Roca, la dona del conseller Carles Mundó; Iset i Mireia Borràs, germanes de la consellera Meritxell Borràs; Diana Riba, parella de Raül Romeva; Blanca Bragulat, la dona del conseller Jordi Turull; Sergi Corbera, company del conseller Toni Comín, i la seva germana Betona; el fill i la germana de la consellera Dolors Bassa, Montse Bassa i Pau Surroca; el germà de la consellera Clara Ponsatí, Oriol; Laura Más Vidal, la muller del conseller Joaquim Forn; i Txell Bonet, la companya de Jordi Cuixart.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada