dijous, 15 de setembre del 2016

Una 'city' per a la Generalitat

Una 'city' per a la Generalitat

Junqueras diu que la ciutat administrativa que funcionarà en 3 anys donarà "resposta a les decisions polítiques que el país vagi prenent"                         

Una 'city' per a la Generalitat
DANNY CAMINAL

Dijous, 15 de setembre del 2016 - 23:44 CEST
EL PERIODICO                                           
Racionalitat econòmica i eficiència i sostenibilitat. Aquests són els pilars en què es basa la Generalitat per defensar el centre administratiu al barri de la Marina, a la Zona Franca de Barcelona, on traslladarà el 2019 gairebé 3.000 treballadors públics. Es tracta, segons el vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, que ha evitat mencionar de forma explícita el procés cap a la independència, de «tenir capacitat de resposta administrativa a les decisions polítiques que el país vagi prenent».
Junqueras ha visitat amb membres del seu equip les obres de la city administrativa, per a les quals l’Ajuntament de Barcelona ja ha atorgat la llicència. El secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, ha assegurat que amb el trasllat, la Generalitat s’estalviarà uns 80 milions directes i indirectes al llarg dels 20 anys de lloguer.

El Govern estima que s'estalviarà 80 milions al llarg dels 20 anys de lloguer de les noves instal·lacions

La mesura també servirà per racionalitzar i donar més eficiència a dependències administratives que en l’actualitat es troben disperses en 115 edificis a Barcelona. Tot i que encara està per decidir quines dependències es traslladaran a aquesta nova city administrativa, es dóna per fet que la Conselleria d’Economia serà de les primeres. El departament va vendre la seva seu a Rambla Catalunya el 2014 a una societat inversora de la família propietària de la farmacèutica italiana Angelini, propietària de les populars pastilles Juanola; i l’ha de desallotjar el 2019, amb possibilitat del 2020.
Salvadó ha recordat que el solar on es construirà el nou centre administratiu és propietat de Fira 2000, societat en la qual la Generalitat és majoritària. La zona, a més de tenir preus «més competitius», ofereix «capacitat de creixement» i una comunicació «correcta», amb línies de bus i dues estacions de metro que podrien entrar en funcionament d’aquí dos anys, ha explicat
La Conselleria d’Economia va rebre una sola oferta per construir un edifici de 46.000 metres quadrats i 11.000 més de pàrquings i arxius. Només va licitar l’empresa Zumaran Inversiones, filial d’Axa Real Estate. El lloguer ofert va pujar a 12,25 euros per metre quadrat i mes, que suposa uns 563.000 euros al mes.
A aquesta àrea també s’ha traslladat recentment l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) i es convertirà en una zona de concentració de serveis i dependències de l’administració catalana. El nou edifici, projectat pel despatx d’arquitectes Batlle i Roig, podrà acollir un total de 2.800 persones de diferents conselleries. Serà una autèntica city administrativa al costat de la Fira Gran Via en una àrea de nova centralitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada