L'ex-batllessa de València i senadora Rita Barberá, en una conferència de premsa.
L'ex-batllessa de València i senadora Rita Barberá, en una conferència de premsa.
Tots els partits polítics valencians, inclòs el PP, van coincidir ahir a reclamar a Rita Barberà l’escó que ocupa al senat espanyol, escó que com és ben sabut li correspon en qualitat de senadora autonòmica. És a dir, no perquè l’hagen votada els ciutadans, sinó per un mer acord entre els partits que integren les Corts Valencianes, aquests que ara li reclamen que el torne.
No ho farà, és clar. Rita està aterrida per la possibilitat d’anar a la presó i s’aferrarà com a un ferro roent a la cadira que li proporciona aquest estrany aforament de què es beneficien els senadors. Ara mateix no deu haver-hi ningú que vulga tant com ella que es forme un govern a Espanya, el que siga. Perquè això li asseguraria quatre anys d’impunitat. Si hi ha eleccions al desembre, com sembla, no crec ni que prove de presentar-s’hi, i aleshores sí que la justícia normal i corrent la podrà perseguir sense problemes.
Tanmateix, la gran qüestió és de qui és propietat l’escó. El transfuguisme sempre és una agressió al votant, però en aquest cas l’agressió és monumental, perquè ningú no l’ha votada a ella. Al senat, ella hi representa els ciutadans del País Valencià i el seu òrgan parlamentari de govern, les corts. Tindria lògica, doncs, que si les corts la hi van posar les corts la’n poguessen traure. Però la lògica sembla discordar de tot allò que fa el PP valencià. I així ens va la cosa…

(Els subscriptors voluntaris són la clau perquè VilaWeb us arribe cada dia, gràcies al seu suport econòmic i periodístic. Ens ajuden a millorar el diari i tenen un contacte especial amb la redacció. Reben les notícies hores abans i comenten aquest editorial, entre més coses. Si podeu contribuir-hi amb una petita quota, us demane que us apunteu en aquesta pàgina. Sapigueu que per a nosaltres és molt important, especialment en aquest moment.)