Featured Video Play Icon
‘Votarem, per més que l’estat espanyol no ho vulgui’, ha proclamat Pep Guardiola en la lectura del manifest de l’acte de suport al referèndum de l’1 d’octubre que s’ha fet avui a Barcelona i que ha aplegat milers de manifestants. I ha afegit: ‘Votarem l’1 octubre. A més de la majoria democràtica del parlament, el govern ha de saber que tots nosaltres som al seu costat. Més que mai, acudirem a les urnes.’
‘Ara que la veu de la democràcia vol ser segrestada, més que mai acudirem a les urnes i defensarem amb totes les nostres forces la democràcia i els nostres representants’, ha dit.
També ha demanat ajuda a la comunitat internacional apel·lant a tots els demòcrates d’Europa i del món a donar suport a la defensa de drets amenaçats a Catalunya, com el dret de la llibertat d’expressió política i el dret de vot, i a plantar cara ‘als abusos d’un estat autoritari’.
Guardiola ha recordat que la Generalitat havia intentat pactar un referèndum amb el govern espanyol  divuit vegades, i la resposta ‘sempre ha estat no, menystenint el suport del 80% de la població i la rotunda majoria amb la qual explica el parlament’.
‘No tenim cap més sortida; l’única resposta possible és votar’, ha dit també Guardiola.
Vegeu el manifest també en anglès:

I en castellà:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]