El diari Clarín assegura que els 20.000 argentins que viuen a Catalunya poden tenir un pes decisiu en el referèndum del primer d’octubre. En un article titulat ‘Els argentins poden ser la clau de la independència de Catalunya’, destaca que el Principat és la zona de l’estat espanyol on més argentins resideixen i diu que la gran majoria d’ells són independentistes.
L’article també es fa ressò del reportatge dels ‘nous catalans’ que va publicar la revista Politico dijous passat. ‘Els nous catalans del segle XXI són argentins, congolesos, indis i un veritable ventall de nacionalitats. Tots bateguen amb el mateix desig: separar Catalunya d’Espanya’, afirma.
El diari Clarín dóna per fet el referèndum: ‘Els argentins, juntament amb altres immigrants d’altres nacionalitats, són una enorme força en les urnes i la seva gran majoria són pro independència’. I afegeix: ‘En els últims anys uns 220.000 estrangers radicats a Catalunya han aconseguit la nacionalitat espanyola i ara volen obtenir, en un futur no molt llunyà, la catalana’.
Per últim, destaca que el Casal Argentí de Barcelona, amb el seu president Diego Arcos al capdavant, dóna suport al dret de l’autodeterminació de Catalunya i alguns argentins residents a Catalunya coneguts que estan a favor del referèndum, com ara l’escriptora Patrícia Gabancho, la monja Lucía Caram i el tinent de batlle de Barcelona, Gerardo Pisarello. ‘En un futur no molt llunyà els argentins poden ser la clau de la independència de Catalunya. Lluny de la seva terra d’origen, a prop de la seva pàtria d’adopció’, conclou.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]