divendres, 23 de juny del 2017

Homenatge pòstum a Ton Ribas, el «darrer soldat de la Pàtria»

Homenatge pòstum a Ton Ribas, el «darrer soldat de la Pàtria»

Aquest divendres, dia 23, l'històric independentista serà recordat a la seva població de l'Hospitalet de Llobregat

| 22/06/2017 a les 18:03h
Cartell de convocatòria de l'acte

La plaça de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat acollirà aquest divendres, dia 23, a les vuit del vespre, un acte d'homenatge en recordança de Ton Ribas, el veterà patriota desaparegut el passat mes d'abril a l'edat de 84 anys. La convocatòria compta amb el suport de l'Ateneu La Iaia i la CUP de la població.

Durant la seva llarga vida, Ribas havia estat un militant dels que mai no havien volgut acceptar protagonisme públic, mentre que havia estat actor de destacades accions del moviment d'alliberament nacional des de diferents grups clandestins, com Almogàvers, Front Nacional de Catalunya, Epoca i Terra Lliure.


L'any 1986 va ser detingut, jutjat i empresonat per la seva activitat a l'organització Terra Lliure. Davant del jutge, va afirmar:"Jo feia el que em manaven. Ja li he dit abans que jo faré el que sigui necessari per Catalunya". Arran de la seva mort, alguns comentaris necrològics es van referir a Ribas com "el darrer soldat de la Pàtria".

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SocNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada