Captura de pantalla 2016-07-22 a les 19.04.26

Hores després del tiroteig a Munic la ciutat resta en alerta i enmig d’una gran confusió. La policia no ha trobat encara l’atacant o atacants que s’haurien fugat. S’ha demanat el confinament de la població i s’ha evacuat l’estació de tren, també s’ha aturat el transport públic. De moment la policia ha confirmat nou morts i diversos ferits. Tot apunta que un dels atacants s’hauria suïcidat i seria la novena mort. El tiroteig ha començat a les 5:50 al carrer Hanauer, després d’un primer tiroteig s’haurien refugiat al centre comercial Olympia Einkaufszentrum on han continuat l’atac. El centre comercial ha estat desallotjat i en aquests moments hi ha molta confusió. La policia assegura que al voltant de 100 persones han estat testimonis dels fets.
La policia alemanya diu que no hi ha indicis de que es tracti d’un atac gihadista. Alguns testimonis han dit que hauria cridat: ‘Sóc alemany. He nascut aquí!’.  El país estava en alerta des de dilluns, quan un refugiat afganès de 17 anys va atacar amb una destral un tren a Baviera, un atac que va ser reinvindicat per l’Estat Islàmic.
Diferents fonts expliquen que haurien disparat des de l’altra banda del carrer del centre comercial, allà haurien matat les sis persones i a continuació haurien continuat l’atac dins del centre.
Alguns testimonis han explicat a la policia que han vist tres homes disparant amb rifles de repetició. A hores d’ara l’operatiu policial continua en marxa però encara no han localitzat l’autor o autors que possiblement s’haurien fugat. La policia demana que no es pengin a les xarxes ni vídeos ni imatges de la policia, per no donar pistes.
La policia ha fet aquest piulet: ‘En aquest moment no sabem on són els autors. Aneu en compte i eviteu, com hem dit, els llocs públics’.  Podeu seguir les informacions de la policia de Munic a través del seu compte de Twitter (en alemany, anglès i francès).
Polizei München

@PolizeiMuenchen
Wir wissen derzeit nicht wo sich die Täter befinden.Passt auf Euch auf und meidet nach wie vor die Öffentlichkeit #oez #münchen #schießerei


A través de l’etiqueta #offentür a Twitter s’ofereixen llocs on refugiar-se a la ciutat, per a totes aquelles persones que es troben al carrer.

Segueix
Reuters Live @ReutersLive
LIVE: Police tactical team on the move after shooting rampage at Munich shopping mall

Segueix
Marvin Stellwag @bmxmarf
Video of shot fired in #munich #oez

Segueix
Thamina Stoll @thaminastoll
Shooting in #Munich shopping mall #OEZ!! People running away to seek shelter!!







El Govern federal alemany ha convocat una reunió d’emergència per analitzar el tiroteig ocorregut aquest divendres a la tarda a Munic, tot i que la cancellera, Angela Merkel, no hauria acudit físicament a aquesta primera trobada celebrada a Berlín.
Alguns mitjans també apuntaven la possibilitat d’un segon tiroteig al centre de la ciutat, la policia ha evacuat la plaça Kalsplatz malgrat que també han dit que es podria tractar d’una falsa alarma. Han fet aquest piulet: ‘No s’han confirmat les informacions d’altres atacs al centre de la ciutat. La situació és confosa. Eviteu els llocs públics.’

Si necessiteu més informació us podeu posar en contacte amb la Delegació del Govern a Alemanya pels fets de Munic: 0049 30 208 86 430

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)