dissabte, 2 de juliol del 2016

El Govern treu 8.700 milions més de la 'guardiola' de les pensions

L'EXTRA DELS PENSIONISTES

El Govern treu 8.700 milions més de la 'guardiola' de les pensions

El fons de reserva s'ha reduït a la meitat en quatre anys i té 23.881 milllones d'euros

El Govern treu 8.700 milions més de la 'guardiola' de les pensions
EFE
La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, durant una sessió de control al Govern.
EL PERIODICO
MERCEDES JANSA / MADRID
Divendres, 1 de juliol del 2016 - 22:17 CEST
La guardiola de les pensions té des d’ahir 8.700 milions d’euros menys, una quantitat de la qual ha disposat la Tresoreria General de la Seguretat Social per poder afrontar la paga extraordinària dels més de vuit milions de pensionistes. El fons de reserva creat a principis d’aquest segle ha perdut en els últims quatre anys la meitat de la seva quantia i ha passat de prop de 67.000 milions d’euros a 23.881 milions comptabilitzats després d’aquesta nova disposició.
  La sortida de fons de la guardiola és habitual almenys dues vegades a l’any, al juliol i al desembre, per pagar les extres d’estiu i Nadal. En l’actualitat es paguen 9,4 milions de pensions a 8,5 milions de persones que tenen dret a percebre-les. La pensió mitjana del sistema és de 903 euros. La reducció gairebé a la meitat del fons de reserva durant l’última legislatura es deu al fet que el Govern del PP va deixar d’aportar-hi fons extres i que els ingressos per cotitzacions a la Seguretat Social no han crescut, sinó tot al contrari. En primer lloc l’alta taxa d’atur i la important destrucció d’ocupació en els primers anys de la crisi van reduir els ingressos per quotes socials.
  Quan la recuperació ha permès generar ocupació, aquesta resulta massa precària perquè els ingressos arribin a cotes passades. El sistema també augmenta les despeses perquè les pensions són més altes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada