20160625122003.jpg
Ciutadans ha creat una estructura de franquícia per cobrar serveis prestats als seus grups municipals. Ho ha revelat un reportatge d’Eldiario.es, que ha pogut accedir al contracte mercantil de prestació de serveis per a cobrar feines d’assessorament legal, comptabilitat, fiscalitat, organització i publicitat. El partit cobra als grups municipals pel lloguer de locals i material informàtic, segons els documents publicats. El diari digital espanyol publica tot el document marc d’aquesta relació comercial: són sis pàgines que palesen els vincles entre el partit, que s’esmenta com a ‘prestador dels serveis’, i el grup municipal, que contracta l’assessorament i els serveis. Segons que explica Eldiario.es, la relació contractual és molt semblant al sistema que estableixen les franquícies amb els seus establiments associats.
Els últims comptes del partit publicats a la web del partit són del 2014. Aleshores, el partit va registrar un capítol de ‘prestació de serveis’ que va recaptar 1.317.520,49 euros. D’aquests diners, la partida més gran correspon a ‘assessorament de grups parlamentaris’: 860.444,93 euros. El 2014 Ciutadans tan sols tenia grup parlamentari propi al Parlament de Catalunya i dos eurodiputats a Brussel·les. Segons Eldiario.es, aquest apartat va créixer el 2015 fins a 1.244.000 euros. L’any passat Ciutadans va multiplicar la representació a les eleccions municipals, amb 1.527 regidors a tot l’estat espanyol.

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)