dijous, 26 de maig del 2016

Catalunya supera Madrid en subvencions europees per a la innovació







Catalunya supera Madrid en subvencions europees per a la innovació

Les empreses catalanes han rebut 29 milions de finançament del programa SME Instrument, dirigit exclusivament a les pimes


Dues investigadores treballen en un dels laboratoris de l'ICN2, a Bellaterra
Dues investigadores treballen en un dels laboratoris de l'ICN2, a Bellaterra   |   ACN
Catalunya lidera la captació de recursos europeus d'innovació per a petites i mitjanes empreses a l'Estat espanyol, i supera Madrid. Les empreses catalanes han obtingut 29M€ de finançament del programa SME Instrument, una iniciativa de la Comissió Europea dirigida exclusivament a les pimes.


Així, Catalunya se situa en la primera posició amb 79 projectes finançats, seguida de Madrid (59) i València (56). En total han rebut finançament 71 empreses catalanes, un nombre que supera el de països com Israel, Dinamarca o Suècia. Són dades des del 2014 - posada en marxa del programa- fins al passat mes d'abril.

L'SME Instrument impulsa projectes d'innovació amb un alt potencial per créixer internacionalment, i compta amb un pressupost global de 3.000M€ fins al 2020. Es tracta d'un dels programes de la iniciativa global Horitzó 2020, la més gran posada en marxa fins al moment per la Comissió Europea, que compta amb prop de 80.000M€ per a l'impuls de la recerca i innovació a Europa.

De fet, Catalunya també lidera la captació d'ajuts europeus Horitzó 2020 en el conjunt de l'Estat, aglutinant en el període 2024-2015 un total de 310M€, que sumen un 28,1% del rebut.

Per accedir a aquest finançament, ACCIÓ -l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana- ha esdevingut el soci clau per a l'empresa catalana, a través dels serveis d'assessorament i de capacitació que ofereix per presentar candidatures als diferents programes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada