dilluns, 28 de març del 2016

Els 10 còmics més cars de la història

 


Els 10 còmics més cars de la història



Gairebé des del mateix moment de la seva creació, els còmics s'han considerat un objecte de desig del col·leccionisme. La passió per aquestes històries narrades en dibuixos no té límit, i durant més d'un segle, lectors de tot el món han devorat històries de personatges com Superman, Batman, Capità Amèrica o Spiderman. Però quan els joves es fan grans, molts obliden els grans herois de la seva infàcia. D'altres, els converteixen en la seva passsió, i si pot ser, en un gran negoci.

Ja sigui per la seva exclusivitat, pel seu any de publicació, o per la raresa de les aventures que conté, hi ha alguns còmics que es consideren petits tresors, i com a tals, el seu valor econòmic tendeix a ser desorbitat. Paper i tinta a preu d'or per autèntics col·leccionistes. Aquí teniu la llista dels 10 còmics més cars de la història a hores d'ara:

"INCREDIBLE HULK"

El primer còmic de Hulk va veure la llum l'any 1962 de la mà de Stan Lee i Jack Kirby. Al juny de 2014 es va vendre un dels pocs exemplars originals que queden al preu de 300.000 dòlars. L'any anterior s'havia venut un altre exemple per 326.000 dòlars. 

"MARVEL COMICS"

Amb el temps els còmics es van revaloritzant, i això explica que el primer número de la factoria Marvel Comics fos venut per 350.000 dòlars. Això sí, l'any 2003. Possiblement si sortís a subhasta avui, duplicaria sense dificultat el seu preu.

"TALS OF SUSPENS"

La primera aparició d'Iron Man es va produir al número 38 de Tales Of Suspens, una col·lecció dirigida per Stan Lee i Jack Kirby. A causa del furor causat per les pel·lícules de Robert Downey Jr, el còmic va sortir a subhasta en 2012 i va acabar venut per 375.000 dòlars.
"FLASH COMICS"

Edgar Church és un col·leccionista que guardava en el seu soterrani infinitat de còmics de l'Edat d'Or del còmic. Entre ells, un exemplar de la primera aparició de Flash en perfecte estat. Quan es va decidir a vendre'l el 2010, ho va fer ni més ni menys que per 450.000 dòlars.
"X-MEN"

La primera aparició de la impossible Patrulla-X, una obra també de Stan Lee i Jack Kirby, comptava amb la presència de Bèstia, Jean Grey, Àngel, Cíclope i l'Home de Gel. Va ser venuda el 2012 per 492.937 dòlars.
"BATMAN"

El 2013 hi va haver una guerra de licitacions pel primer número de la col·lecció oficial de Batman, en què fan la seva primera aparició personatges com el Joker i Catwoman. Al final, va superar la barrera del mig milió de dòlars i va ser venut per 567.625 dòlars.
"DETECTIU COMICS"

Batman, el personatge creat per Bob Kane, va fer la seva primera aparició en la sèrie de Detectiu Comics. A dia d'avui, aquesta edició es considera un dels còmics més difícils d'aconseguir, ja que ningú vol desfer-se'n, ni tan sols per la suculenta suma de 1.750.000 dòlars, preu pel qual es va vendre l'últim exemplar.

"AMAZING FANTASY"

El valor dels còmics no depèn només de quant temps passi no de l'estat de conservació de l'edició. Sovint té més a veure amb l'amor que el comprador processi cap al personatge. I per personatges estimats no hi ha ningú com Spiderman! La primera aparició es va vendre l'any 2011 per 1.100.000 dòlars.
"ACTION COMICS"

Molts els consideren el 'Sant Grial' dels col·leccionistes de còmics. Altres pensen que no és més que un mite. El primer número d'Action Còmics, l'empresa que es convertiria en DC Comics, presentava al superheroi més longeu de la història. Superman salvava per primera vegada al món en una edició que l'any 2014 que va ser venuda per eBay al desorbitat preu de 3.207.852 dòlars. Només hi ha quatre exemplars al món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada