dimecres, 30 de març del 2016

Argentina 2015, el dia que Márquez va dubtar de Rossi

MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Argentina 2015, el dia que Márquez va dubtar de Rossi

El tetracampió català està convençut que el 'Doctor' va provocar la seva caiguda quan tots dos lluitaven per la victoria

Argentina 2015, el dia que Márquez va dubtar de Rossi
MIRCO LAZZARI
EL PERIODICO
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA
Dimecres, 30 de març del 2016 - 09:29 CET
Termas de Río Hondo, l'Argentina. Allà va començar tot. Gran Premi de l'Argentina de MotoGP, el mateix que es disputa aquest cap de setmana. Marc Márquez (Honda) domina la carrera, Valentino Rossi (Yamaha) arriba fins a ell després d'una gran remuntada. I comença el pols que, després, acabaria, al cap d'uns mesos, amb el 'Doctor' empenyent i donant una puntada de peu al bicampió de Cervera (la Segarra) a Sepang (Malàisia).

UN ESTRANY INCIDENT DE CARRERA

Les últimes voltes del GP de l'Argentina van començar a marcar el que seria la temporada. Márquez, que mai es conforma amb la segona plaça, va lluitar al màxim per defensar el liderat en aquesta carrera. Li va fer un interior duríssim a Rossi, les seves dues motos es van tocar, es van empènyer, amb el català a l'arc de la corba i l'italià per fora. Era un revolt de dretes i, de seguida, en venia un d'esquerres. Va ser llavors quan, segons l'opinió de Márquez, Rossi va canviar de trajectòria bruscament, i va aconseguir que la seva roda posterior toqués el pneumàtic davanter de l'Honda RC213V de Márquez. I el català va caure. Victòria de Rossi (25 punts); caiguda de Márquez (0 punts).
"Em va tocar, em va posar la moto a sobre i vaig pensar 'vaja'. I, després, va accelerar, em va tornar a tocar i va caure. Sento la seva caiguda", va comentar Rossi, vencedor d'aquella carrera. "Vale' ha sigut el meu heroi, el meu referent, i a cada carrera s'aprenen coses d'ell. Ha sigut un cos a cos en què no he tingut sort, encara que la veritat és que no m'esperava aquest canvi de direcció tan brusc", es va limitar a reconèixer el català.

RES TORNARIA A SER IGUAL

Tothom va considerar la caiguda, l'incident, el cop de Rossi en aquell revolt i l'ímpetu de Márquez per no cedir la victòria, "un incident de carrera". Però, passats diversos grans premis, va quedar demostrat que no va ser, no, un incident de carrera. Va ser molt més. I va ser el 'Doctor' qui es va delatar en la seva dura conferència de premsa del dijous del Gran Premi de Malàisia, tres dies abans que tombés Márquez d'una puntada de peu.
En aquella conferència de premsa, que tothom va considerar impròpia de tot un campió com Rossi, el veterà italià va reconèixer, i es va trair, que "això de Márquez amb mi és personal; suposo que deu ser pel que va passar a l'Argentina", va comentar l'italià aquell dijous malai, gairebé set mesos després de l''incident. "Mai ho ha dit, però ell pensa que jo vaig fer aquella maniobra expressament per tombar-lo", va assenyalar 'Vale'. I, sí, en efecte, des d'aquell diumenge, Márquez va explicar a tothom qui el va voler sentir fora del micròfon que, en efecte, estava convençut que Rossi simplement va canviar de trajectòria, sabent que ell estava tan enganxat a 'Vale' que cauria.

AMB LA SAMARRETA DE MARADONA

Des d'aquell diumenge res seria igual entre els dos campioníssims de la categoria reina. Mentre Rossi pujava al podi amb la samarreta albiceleste de Diego Armando Maradona i provocava, com sempre, el deliri del públic, Márquez treia foc per la boca a l'interior del box Repsol-Honda, on els components compartien la versió del seu pilot en el sentit que el 'Doctor' havia jugat brut per evitar la derrota, malgrat que tothom reconeixia que l'italià havia fet una gran remuntada fins a arribar a Márquez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada