diumenge, 31 d’agost del 2014

Miquel Buch: «Segons el PP, amb un 40% de sí-sí n'hi hauria prou el 9-N»

Miquel Buch: «Segons el PP, amb un 40% de sí-sí n'hi hauria prou el 9-N»

El president de l'ACM ironitza sobre la intenció del govern Rajoy de facilitar l'elecció directa dels alcaldes amb només un 40 per cent dels vots

, Barcelona | ND 31/08/2014 a les 21:40h
Miquel Buch, president de l`Associació Catalana de Municipis. Foto: Jordi Borràs

Miquel Buch, president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar (CiU), critica la reforma de la llei electoral electoral que vol fer el Partit Popular. "No s'hi val fer canvis quan el PP sembla que estigui a punt de perdre dues o tres ciutats importants", ha denunciat en una entrevista a La Xarxa de Comunicació Local. També qüestiona el topall del percentatge del 40% dels vots per a l'elecció directa d'un alcalde. "El 9 de novembre no caldrà un 51% de vots favorables amb un 40% ja faríem, o el 40% només servirà pels alcaldes, perquè amb això a València o a Madrid ja n'hi ha prou?", s'ha preguntat. Miquel Buch també s'ha mostrat convençut que la consulta catalana es farà el 9 de novembre. "Per molt que molts diguin que Mas està pactant plans B, a dia d'avui el President no ens ha fallat", ha dit. El president de l'ACM ha assegurat que els ajuntaments obeiran el Parlament amb la llei de consultes: "Farem el que les lleis manin i si tenim una llei a Catalunya i es convoca una consulta no direm pas que no". Buch descarta cap fissura: "Vostè s'imagina que algun dels 947 municipis de Catalunya que diu que no vol fer unes eleccions el diumenge que es convoquen?".
El també alcalde de Premià de Mar també ha admès que li agradaria tornar-se a presentar a les eleccions municipals del mes de maig. "Em faria gràcia continuar, tenim dues o tres coses importants que m'agradaria acabar per tancar aquesta etapa com alcalde", ha manifestat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada