dimecres, 13 d’agost del 2014

Envien la Guàrdia Civil a investigar la qualitat del semen dels tarragonins

SURREALISME PUR...!!!

Envien la Guàrdia Civil a investigar la qualitat del semen dels tarragonins

Una denúncia d'un grup ecologista ha fet que un jutge de Tarragona hagi demanat iniciar les investigacions per aclarir quins productes fan malbé l'esperma local

, Tarragona | DelCanp 13/08/2014 a les 06:00h
 
Imatge d'arxiu d'un control de la Guàrdia Civil. Foto: delCamp.cat.

Un denúncia presentada per l'organització ecologista L'Escurçó sobre la qualitat del semen dels tarragonins ha portat un jutge a demanar a la Guàrdia Civil que investigui quines empreses del Camp de Tarragona fan servir en els seus processos de producció productes que puguin perjudicar la qualitat de l'esperma masculina, segons publica avui el Diari de Tarragona.

Tot deriva d'un estudi publicat l'any 2002 per l'Institut Marquès de Barcelona, que posava en relleu que més de la meitat dels homes de Tarragona tenen un semen que no compleix amb els paràmetres de normalitat segons el que marca l'Organització Mundial de la Salut. El 53% dels homes que van participar a l'estudi estaven per sota de la mitjana pel que fa a la quantitat i la qualitat dels seus espermatozoides. Tot i que semblava que la denúncia s'acabaria arxivant, ara el jutge que porta el cas ha fet cas de la Fiscalia i ha demanat arribar fins al final. En l'estudi que es va presentar l'any 2002 ja hi havia una llista de productes perillosos per a la qualitat de l'esperma. Ara agents de la Guàrdia Civil hauran d'investigar les empreses del Camp de Tarragona i llistar quines són les que fan servir aquests productes.

Un estudi de 2002 ja demostrava la mala qualitat de l'esperma

Per fer aquest estudi, durant el període de març de 2001 a març de 2002 es van recollir 405 mostres de semen de voluntaris residents a la demarcació de Tarragona i amb edats compreses entre els 22 i els 59 anys, que superava àmpliament el mínim necessari per poder obtenir conclusions estadísticament significatives partint d'una població a la demarcació de 203.714 homes amb edats compreses entre els 15 i els 65 anys.
 
L'estudi va permetre detectar la presència d'alteracions fins i tot en el semen d'homes que ja havien estat pares. L'Institut Marquès va comparar la qualitat del semen dels tarragonins amb el de dues ciutats: Barcelona i la Corunya (vegeu el requadre adjunt). El resultat va ser decebedor per als homes de les comarques de Tarragona. Els responsables de l'estudi asseguraven que les variacions geogràfiques en la qualitat del semen en homes amb hàbits de vida similars (nivell socioeconòmic semblant, mateixa raça, etc.) es podrien deure a diferències en l'exposició ambiental, alimentària i ocupacional a productes químics tòxics. Sobretot, segons recull també el Diari de Tarragona, una de les possibles causes de la disminució de la fertilitat masculina podria ser l'exposició a productes químics ambientals, que actuen com a «disruptors estrogènics».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada