dijous, 23 de juny del 2016

Albert Om se'n va a RAC1 pel «desinterès» de la CCMA, acusa el director de Catalunya Ràdio

MITJANS DE COMUNICACIÓ

Albert Om se'n va a RAC1 pel «desinterès» de la CCMA, acusa el director de Catalunya Ràdio

Creix la tensió entre la direcció de la ràdio pública, amb Saül Gordillo al front, i la major part del Consell de Govern de la CCMA

El comitè d'empresa de Catalunya Ràdio dóna suport al director Saül Gordillo

| 23/06/2016 a les 09:17h

Albert Om, en una imatge d'arxiu
Albert Om portarà a RAC1 el programa magazine Els penúltims que havia proposat fer a Catalunya Ràdio a la franja de les set a les nou de la tarda la propera temporada. El motiu d'aquesta decisió, presa abans d'ahir, dia 21, va ser el "desinterès" i les dilacions del consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), segons la carta que el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha adreçat a la direcció d'aquest organisme que regeix la televisió i la ràdio públiques de Catalunya.

La pèrdua d'un talismà mediàtic com hauria estat la inclusió d'Om a la programació de Catalunya Radio ha fet esclatar la situació de tensió entre la direcció de l'emissora i els consellers afins a CDC a la cúpula de la CCMA, Núria Llorach i Braulí Duart. Ahir mateix, el Comitè d'Empresa va donar suport a Gordillo i va acusar la CCMA i el partit Convergència Democràtica de "preferir" RAC1, l'emissora del Grup Godó, a la pròpia Catalunya Ràdio, que pateix una fase de retallades pressupostàries.

Om va presentar el seu projecte a Catalunya Ràdio el 17 de maig i el 14 de juny va ser aprovat per unanimitat per la Comissió de Valoració de Continguts de l'emissora pública. L'endemà, Gordillo va comunicar la proposta a la direcció de la CCMA per correu electrònic "atès que novament no vaig tenir oportunitat de comparèixer davant del Consell de Govern". Ni el mateix dia, ni els posteriors, "tot i ser coneixedors del risc evident que Om fos fitxat per la nostra competència directa, vaig rebre resposta ni interès per part de vosaltres", afirma el director de Catalunya Ràdio en la comunicació que va adreçar a la CCMA abans d'ahir dia 21, quan va ser informat per Albert Om que aquest, vista la manca de resposta de Catalunya Ràdio, optava per portar al programa a RAC1.

Gordillo es plany d'aquesta pèrdua per a la graella de la propera temporada de Catalunya Ràdio i assenyala en la mateixa carta: "Aquest episodi, que ha suposat un cop a la il·lusió de la direcció de Continguts i el conjunt de l’emissora, hauria de servir com a reflexió per evitar que torni a produir-se una situació tan lamentable i indignant com aquesta. No és un tema de recursos econòmics, és un tema evident de manca de rigor i d’interès al projecte presentat per un professional i defensat, en clau estratègica, per part de la direcció de Catalunya Ràdio."

En medis propers a la direcció de Catalunya Ràdio s'ha posat de relleu que la proposta d'Om era una de les poques, i fins i tot l'única, que la ràdio pública es podia permetre en l'actual context econòmic. Mentrestant, des des del Consell de Govern de la CCMA s'indicava que els programes de Sílvia Cóppulo i Maria de la Pau Janer, havien de continuar en antena la propera temporada, malgrat que no gaudeixin del suport clar de la direcció de la ràdio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada