dissabte, 16 d’abril del 2016

Lluís Llach: "Si detectés qualsevol indici de retrocés a JxSí, plegaria"

Lluís Llach, diputat i president de la comissió d'estudi del Procés Constituent.
Lluís Llach, diputat i president de la comissió d'estudi del Procés Constituent.   |   Jordi Borràs

Lluís Llach: "Si detectés qualsevol indici de retrocés a JxSí, plegaria"

El diputat de Junts pel Sí i president de la comissió d'estudi del Procés Constituent remarca que "gràcies a la CUP hem fet avançaments que haurien estat impossibles", i fa una crida a la ciutadania perquè "prengui consciència que el veritable poder és al carrer"



per Gemma Aguilera 15 d' Abril 2016 a les 08.50 h
No hi ha massa persones disposades a trencar abruptament amb una vida que els fa feliços, desmuntar plans i fer un salt que potser serà al buit. Però en Lluís Llach (Girona, 1948), , tot i que va tenir molts dubtes, va acceptar encapçalar la llista de JxSí per Girona com a independent. Després de dos mesos i mig de negociacions amb la CUP, que el van "incomodar molt", i de tres mesos de vida parlamentària, assegura que conserva intacte "l'entusiasme" i posa la mà al foc que JxSí i la CUP van a fons amb la independència. Tant, que "per dignitat i fidelitat als votants", tornaria a trencar abruptament amb la seva nova vida si el seu grup parlamentari fes un sol pas enrere.

Com ha viscut el trànsit de la vida civil a la vida política? Ha canviat la percepció que tenia de la política professional?

Donades les circumstàncies que es veien a venir, vaig pensar que em podia oferir per donar suport tancant alguna llista electoral. Això ho vaig decidir abans que es formés Junts pel Sí, i quan vaig veure que en Pep Guardiola tancava la llista de Barcelona vaig pensar, 'fantàstic, tanco la llista de Girona i perfecte'. Però les coses es van anar complicant d'una manera que no sé explicar massa bé, i de cop i volta se'm va demanar que ocupés un lloc important.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada