dimarts, 19 d’abril del 2016

Denegat l'increment de pressupost a TV-3

TELEVISIÓ AUTONÒMICA

Denegat l'increment de pressupost a TV-3

El Govern català rebutja els 26 milions d'euros més que demanava la CCMA, previstos per a producció externa i inversions tecnològiques

Denegat l'increment de pressupost a TV-3
Joan Puig
EL PERIODICO
Dimarts, 19 d'abril del 2016 - 17:31 CEST
Les segones temporades de 'Merlí' i 'Nit i dia', dos dels grans èxits recents de TV-3, estan en perill de no néixer perquè no hi ha diners. Aquestes dues ficcions de producció externa són un exemple dels programes que tenen un futur incert a la tele catalana, després que s'hagi fet públic que el Govern no incrementarà la seva aportació a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per al 2016.
Segons ha fet públic en un nota la CCMA, el Departament de Presidència de la Generalitat no té previst cap increment extraordinari a l'aportació pública d'aquest any respecte a l'exercici del 2015. Així, "el Consell de Govern de la CCMA s'ha vist obligat a revocar i deixar sense efectes l'acord 49/2016, del 6 d'abril, d'aprovació de l'avantprojecte dels pressupostos de la CCMA, i elaborar un nou avantprojecte dels pressupostos d'explotació i de capital de la CCMA ajustat als límits proposats per al 2016". Ara correspondrà al Parlament aprovar el projecte del pressupost que li presentarà el Govern de la Generalitat.

"Mentre el Parlament no modifiqui la proposta inicial de la Generalitat en aquesta fase d'aprovació dels pressupostos i aprovi un increment extraordinari -precisa la nota de la Corporació-, la CCMA haurà d'ajustar de nou la seva previsió de despesa per al 2016. Uns ajustos que afectaran inevitablement les previsions de continguts audiovisuals externs i les inversions tecnològiques i logístiques vinculades a obres".

En la sessió de control de la CCMA celebrada divendres al Parlament, l'actual presidenta de la Corporació, Núria Llorach, va informar de la necessitat d'un increment de l'aportació de la Generalitat, xifrat en 26 milions d'euros. Aquesta xifra havia de permetre "una recuperació mínima, però imprescindible", en les partides de continguts audiovisuals i inversions, especialment després dels ajustos obligats els últims anys, "en què s'ha patit la reducció d'un terç dels recursos".
Denegat l'increment de pressupost a TV-3
En la sessió, Llorach va anunciar, que, després de les dràstiques reduccions dels últims cinc anys, en què el pressupost de la CCMA s'ha reduït en 142 milions d'euros (més d'un 30%), la Corporació esperava disposar de 337 milions d'euros (el 2015 van ser 304 milions) per a aquesta exercici. Aquesta petició d'increment del pressupost en 26 milions d'euros servirien "per afrontar amb qualitat els serveis que s'han de prestar".

Malgrat la negativa, la Corporació "insistirà al Parlament perquè es doti la CCMA dels recursos necessaris per afrontar amb garanties el present i el futur", ja que, després del gran esforç dels últims anys, la Corporació "està en una línia vermella que no s'ha de travessar per no entrar en una espiral d'alt risc per al servei que presten els mitjans públics".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada