dijous, 28 d’abril del 2016

El tren de la Pobla no arrenca

Una línia que va ser víctima de les retallades el 2012

El tren de la Pobla no arrenca

L'estrena s'ha ajornat al no tenir homologat un tram de la línea


El tren de la Pobla no arrenca
DEFOTO / RAMON GABRIEL
Un dels dos combois que cobriran la línia Lleida-la Pobla, aquest dissabte a Lleida.
EL PERIODICO                         
LAURA BIELA / LLEIDA
Dijous, 28 d'abril del 2016 - 18:17 CEST


El tren Lleida-la Pobla de Segur tenia previst iniciar el servei aquest dissabte, dia 30 d'abril, però al final no serà possible. Els nous combois encara no disposen de l'homologació tècnica necessària per poder circular pels 1,9 quilòmetres de via que passen per la ciutat de Lleida. Aquests formen part de la xarxa estatal d'interès general, a diferència de la resta de la línia -traspassada a la Generalitat, i necessiten la certificació de l'Agència Estatal Ferroviària.
Així ho va anunciar ahir el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, que va informar que la Conselleria de Territori no donarà una nova data fins a tenir la documentació pertinent. En aquest sentit, va afirmar que es podia tractar d'"alguns dies o bé de setmanes".
Font no va voler assenyalar ningú com a responsable, encara que considera que "s'ha pecat d'optimisme". Especialment Belgorail, l'empresa certificadora contractada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per tramitar aquests permisos. "Ells es van comprometre a tenir l'autorització al mes d'abril i no ens han avisat fins ara que no seria possible", aclareix.
Els nous trens, més ràpids i amb més freqüències que la línia anterior, oferiran una reducció tarifària de fins a un 37%. Encara que segons Font encara no s'ha venut cap bitllet. El tren Lleida-la Pobla millorarà també les connexions amb el transport públic a tota la línia i comptarà amb cobertura wi-fi pels espais oberts i amplis i capacitat per a 201 passatgers.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada