dimecres, 29 d’abril del 2015

Unitat d'acció al Parlament per impulsar la vegueria del Penedès

Unitat d'acció al Parlament per impulsar la vegueria del Penedès

La Plataforma per una Vegueria Pròpia, que s'ha reunit amb la majoria de grups parlamentaris, demana la modificació de la llei de vegueries i la llei electoral per poder desplegar "l'àmbit d'acció" de la vegueria


Unitat d'acció al Parlament per impulsar la creació de la vegueria del Penedès. Els membres de la Plataforma per una Vegueria Pròpia s'han reunit aquest matí al Parlament amb els grups parlamentaris (amb tots menys amb PP i Ciutadans) per manifestar-los "el desig intens i urgent" per definir la vegueria. Aquest nou àmbit territorial estaria format per 72 municipis de quatre comarques (Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i Anoia).
Segons ha explicat Fèlix Simon, president de la Plataforma, les quatre comarques es "complementen", de manera que la nova vegueria no tindria només una "capitalitat", sinó que les quatre ciutats principals -Vilafranca, El Vendrell, Vilanova i la Geltrú i Igualada- es repartirien les funcions.
En una roda de premsa al Parlament, la Plataforma per una Vegueria Pròpia s'ha marcat tres objectius: desplegar l'àmbit d'acció i funcional de la vegueria i modificar la llei de vegueries i la llei electoral perquè es tingui en compte la vegueria del Penedès.
La Plataforma per una Vegueria Pròpia la formen 13 associacions d'empresaris de les quatre comarques que representen uns 7.950 associats, 66 ajuntaments, els quatre consells comarcals, 132 entitats, així com més de 12.500 particulars que, a títol individual, volen potenciar la creació de la nova vegueria.
El Penedès va ser exclosa de la llei de vegueries
 
El Parlament va aprovar el 14 de juliol de 2010 la creació de l'Àmbit territorial de la vegueria del Penedès, però dies després, en la votació de la Llei de Vegueries, els vots del tripartit (PSC, ERC i ICV-EUiA) van impedir que la Vegueria del Penedès fos reconeguda, tombant una esmena de CiU que així ho demanava. Ara bé, la Plataforma també lamenta que amb els governs de CiU "tampoc s'ha modificat la Llei".
Amb l'anunci d'avui, però, els impulsors de la Vegueria volen reivindicar que compten ara amb el suport de la majoria de partits per impulsar la creació del nou ens territorial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada