dimecres, 29 d’abril del 2015

Construïm fa perdre suports a Duran dins d'Unió

QUE S'HO FACIN MIRAR...!!!

29/04/2015
ciu

Construïm fa perdre suports a Duran dins d'Unió

Josep Antoni Duran i Lleida
El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida

L'ofensiva de la plataforma democristiana contra Mas irrita els alts càrrecs d'UDC al govern. El líder d'Unió intenta desmarcar-se dels atacs. Estupefacció a CDC

Lluís Bou
El Singular
L'ofensiva que ha llançat la plataforma Construïm, impulsada per Josep Antoni Duran, contra el president Artur Mas, criticant frontalment el viatge que va fer als Estats Units, està provocant divisió a Unió. Tots els alts càrrecs d'Unió al govern consultats renegaven avui de la plataforma amb paraules sovint gruixudes i s'aliniaven amb el president. Donen per trencada la relació amb Construïm. El conflicte va molt més enllà del sector sobiranista d'Unió.

Un director general d'Unió no ha descartat al Singular que Construïm hagi iniciat una estratègia de distanciament atacant Mas. "El que diuen als tuits, que no han estat desautoritzats, és una falta de respecte brutal cap al govern", afirma. Recorda en aquest sentit que algunes persones de l'entorn de la plataforma, com Aitor Agea, han escrit tuits en sentit similar contra Mas des de fa dies, i això fa pensar que no es tracta d'un simple error del community manager.


Si s'entossudeix en referèndum independentista a properes autonòmiques, i encara existeix CIU, jo votaré en blanc.


El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, líder del sector sobiranista d'Unió encara ha anat més enllà i ha proclamat que caldrà considerar a partir d'ara Construïm com un "adversari" polític. Ha recollit en aquest sentit l'afirmació que ja va fer el regidor de Sant Cugat Carles Brugarolas en el darrer consell nacional democristià. Josep Sánchez Llibre, mà dreta de Duran, va prendre aquell dia la paraula per replicar les paraules de Brugarolas mentre defensava Construïm.

Els consellers d'Unió mantenen silenci però estan incòmodes per la situació que s'està creant. Entre els diputats democristians, en canvi, la crítica a Construïm és avui frontal als passadissos del Parlament. Roger Montañola, membre de la permanent i considerat oficialista, es mostra molt contrariat. "El que han fet és patètic!". Portarà la polèmica a la direcció democristiana.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, també recela amb el que està succeïnt amb la plataforma impulsada per Duran. És ara la impulsora d'un debat clar a Unió sobre si es declara a favor o en contra de la independència en la consulta interna que celebrarà el 14 de juny, i ha començat a promoure la celebració d'un consell nacional per decidir-ho.

La polèmica ha agafat avui un volum tan elevat a les files democristianes que Duran ha optat per marcar distàncies amb la seva plataforma i ha negat estar al darrere dels polèmics tuits. No fer-ho l'hauria deixat en una mala posició interna, asseguren fonts democristianes. El líder d'Unió ha fet el desmarcatge amb 4 piulades, afirmant que no té "res a veure" amb aquests pronunciaments, i que la plataforma "té vida pròpia". "Si algun dia vull dir alguna cosa sobre el que sigui, ningú pot dir que sóc dels que m'acostumo a amagar sota etiquetes o noms d'altres", ha afegit. El líder democristià ha lamentat que "els que de seguida es llancen a sobre, abans no preguntin", i ha conclòs que el fet "que hi hagi qui ha començat la campanya del 14-J [la consulta interna d'Unió] no ho justifica".

A CDC el posicionament de la plataforma de Duran ha causat literalment estupefacció. Consideren que segueix l'argumentari del PP i recorden que Unió en realitat comparteix govern amb CDC sense que mai hagi aparegut cap problema seriós, ni tan sols amb la consulta del 9-N. Fonts de CDC donen per fet que darrera de Construïm hi ha Duran i Sanchez Llibre, però no hi vinculen explícitament cap altre dirigent democristià. La consigna a CDC es mantenir-se a l'expectativa a l'espera que Unió aclareixi què fa amb Construïm.

A continuació, els polèmics tuits de Construïm:

Realitat:l'últim viatge de Mas als EUA és la primera vegada que un president de la @gencat no aconsegueix una foto amb cap càrrec important

Si algú es pensa que els EUA i/o la UE forçaran a Espanya a negociar la DUI que viatgi una mica i s'assabenti el pa que es dóna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada