dijous, 18 de desembre del 2014

La reina d'Anglaterra es va negar a defensar el no a Escòcia

QUE N'APRENGUIN...!!!
17/12/2014
Escòcia

La reina d'Anglaterra es va negar a defensar el no a Escòcia

La reina d'Anglaterra, Isabel II
La reina d'Anglaterra, Isabel II

El govern britànic i la Corona van pactar que Isabel II demanés als escocesos que "pensessin amb molta cura" el seu vot

Xavier Lladó
El Singular
La reina d'Anglaterra es va negar a defensar el no a la independència d'Escòcia poc abans del referèndum del 18 de setembre. El diari britànic 'The Guardian' publica avui una informació segons la qual el govern de David Cameron va sol·licitar a la corona que intervingués a favor del no durant la recta final de la campanya del referèndum d'independència a Escòcia. Va ser pel suport creixent a la independència que indicaven les enquestes i davant la por de Downing Street, que experimentava la sensació de que s'acabava el món.

Però la reina s'hi va negar i es va pactar una acurada intervenció d'Elisabet II que va reclamar als escocesos, en una suposada frase espontània recollida per les televisons, que "pensessin amb molta cura" abans d'emetre el seu vot. Va ser un emissari del govern i el secretari personal de la reina els que va elaborar el discurs.

'The Guardian' ha elaborat aquesta informació a partir de fonts de l'oficina del primer ministre. Van ser alts dirigents del govern britànic i de l'oficina del primer ministre els que ho van sol·licitar a la corona britànica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada