dilluns, 14 de gener del 2019

Puigdemont demana a Sánchez una taula de diàleg bilateral amb mediació independent per a tramitar el pressupost

El PDECat manté per ara la negativa a aprovar el pressupost de Sánchez. ‘En les actuals circumstàncies no hi pot haver ni aprovació de pressupostos ni hem de prestar-nos a la tramitació’, ha dit el president Carles Puigdemont des de Waterloo, on s’ha reunit amb una vintena de membres de l’executiva del partit. Amb tot, la formació mantindrà ‘fins a l’últim minut’ la possibilitat de canviar la seva posició i fixa com a condició per a tramitar els comptes la creació d’una taula de diàleg bilateral per trobar una ‘sortida política’ per a Catalunya. Això sí, ha matisat Puigdemont, la formació exigeix també que la taula compti amb una mediació o ‘testimoni independent’ que ‘verifiqui que, si mai hi ha un acord, es complexi’ i que ho denunciï si, per contra, s’incompleix.
‘Els diversos governs espanyols es caracteritzen pels seus incompliments’, ha argumentat el president, citant com a exemple l’Estatut. A més, ha afegit, és ‘evident’ que la formació ‘no se’n refia’ del govern socialista. ‘És el govern de l'”apoyaré” i del 155 i hi ha moltes lleis que no es compleixen’, ha reivindicat Puigdemont.
Preguntat per si la reunió entre el president Quim Torra i Sánchez no va valdre com a diàleg, el president ha reblat que la política no és ‘escenificació’ sinó ‘compromisos’. ‘Hi ha alguna taula de negociació oberta, lleial, per abordar la situació política de Catalunya? No’, ha criticat. Així, la creació d’una taula bilateral és, a parer seu, una condició ‘sine qua non’ de tot procés de diàleg.
Puigdemont no ha concretat què farà finalment el partit i ha remès al grup parlamentari del PDECat al congrés espanyol la decisió sobre si presentaran una esmena a la totalitat del pressupost, si bé ha vaticinat que ‘segurament és així’.
El president de la formació, David Bonvehí, ha secundat el missatge enviat per Puigdemont. ‘Si fos a hores d’ara, és clar que la presentaríem (una esmena a la totalitat) perquè el senyor Sánchez no s’ha mogut’, ha dit, advertint que el PDECat es mantindrà en la negativa si no hi ha les condicions que es demanen.
La divisió del PDECat passa per Waterloo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada