dijous, 31 de gener del 2019

Política El govern espanyol lliura a la neta de Companys la condemna al consell de guerra que en va ordenar l'execució El Consell de Ministres va aprovar al desembre la declaració de la restitució de la "plena dignitat" de l'expresident de la Generalitat per Europa Press 30/01/2019 21:22 elMón La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha lliurat aquest dimecres a la neta de l'expresident de la Generalitat Lluís Companys la documentació que reconeix la "restitució de la plena dignitat" del dirigent polític" i en la qual es condemna el consell de guerra que va acordar la seva execució. El Govern central va aprovar aquesta declaració de reparació el passat 21 de desembre, en el Consell de Ministres que es va celebrar a Barcelona, recolzant-se en la Llei de Memòria Històrica i "atenent a la trajectòria vital i política" del president català, a les "ominoses circumstàncies en què es va produir la seva mort" i a les diverses declaracions i iniciatives parlamentàries favorables a la reparació i al reconeixement personal dels qui van ser represaliats durant la Guerra Civil i el franquisme. Durant el viatge oficial a Mèxic que està fent la ministra de Justícia, s'ha reunit amb Maria Lluïsa Gally, neta de l'expresident de la Generalitat, que el 2010 va sol·licitar que l'Executiu central reconegués que Companys va ser "assassinat covardament per ser president de la Generalitat". Lluís Companys va ser president de la Generalitat del 1934 al 1940, líder d'ERC i ministre de la Marina d'Espanya el 1933; va haver d'exiliar-se durant la Guerra Civil a França, però va ser capturat i sotmès a un consell de guerra. Després del consell, el dictador Francisco Franco va donar l'"assabentat" a la seva sentència de mort i va ser afusellat a l'alba el 15 d'octubre del 1940 al castell de Montjuïc (Barcelona), que feia les funcions de presó. #Lluís Companys # govern espanyol

El govern espanyol lliura a la neta de Companys la condemna al consell de guerra que en va ordenar l'execució

 

El Consell de Ministres va aprovar al desembre la declaració de la restitució de la "plena dignitat" de l'expresident de la Generalitat
La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha lliurat aquest dimecres a la neta de l'expresident de la Generalitat Lluís Companys la documentació que reconeix la "restitució de la plena dignitat" del dirigent polític" i en la qual es condemna el consell de guerra que va acordar la seva execució.

El Govern central va aprovar aquesta declaració de reparació el passat 21 de desembre, en el Consell de Ministres que es va celebrar a Barcelona, recolzant-se en la Llei de Memòria Històrica i "atenent a la trajectòria vital i política" del president català, a les "ominoses circumstàncies en què es va produir la seva mort" i a les diverses declaracions i iniciatives parlamentàries favorables a la reparació i al reconeixement personal dels qui van ser represaliats durant la Guerra Civil i el franquisme.

Durant el viatge oficial a Mèxic que està fent la ministra de Justícia, s'ha reunit amb Maria Lluïsa Gally, neta de l'expresident de la Generalitat, que el 2010 va sol·licitar que l'Executiu central reconegués que Companys va ser "assassinat covardament per ser president de la Generalitat". Lluís Companys va ser president de la Generalitat del 1934 al 1940, líder d'ERC i ministre de la Marina d'Espanya el 1933; va haver d'exiliar-se durant la Guerra Civil a França, però va ser capturat i sotmès a un consell de guerra. Després del consell, el dictador Francisco Franco va donar l'"assabentat" a la seva sentència de mort i va ser afusellat a l'alba el 15 d'octubre del 1940 al castell de Montjuïc (Barcelona), que feia les funcions de presó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada