dimecres, 14 de febrer del 2018

Boya surt del Suprem: ‘He vingut a dir que vam fer un referèndum i el vam guanyar’


Boya surt del Suprem: ‘He vingut a dir que vam fer un referèndum i el vam guanyar’

L'ex-diputada de la CUP surt en llibertat i sense mesures cautelars





L’ex-diputada de la CUP Mireia Boya ha sortit en llibertat i sense mesures cautelars de la seva declaració davant el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. ‘He vingut aquí per explicar el que realment ha passat a Catalunya, en aquest procés democràtic, i ratificar que el 80% volíem fer un referèndum, el vàrem fer i el vàrem guanyar. I que hi ha hagut un cop d’estat en forma de 155, vàrem guanyar les eleccions i continua sense haver-hi diàleg’, ha dit als mitjans després de finalitzar una declaració que ha durat una hora i deu minuts.
Boya ha dit no estar satisfeta perquè encara hi ha quatre persones preses a les presons d’Estremera i Soto del Real i sobre l’acusació del delicte de rebel·lió, ha estat molt clara: ‘Mai hi ha hagut violència a Catalunya. Sempre ens hem manifestat de forma pacífica i això desmunta els delictes que ens imputen’.
Boya és la primera declaració d’un reguitzell de càrrecs polítics que en els pròxims dies hauran de passar pel Tribunal Suprem. I ha llançat un missatge: ‘Crec que les pròximes declaracions s’haurien d’assemblar a la qual he fet jo. No és amb la justícia com resoldrem el conflicte entre l’estat Espanyol i Catalunya’
Preguntada sobre el document ‘EnfoCATs’, que, segons el qual existia un ‘comitè estratègic’ que dirigia el procés d’independència, Boya ha dit que no en formava part: ‘Mai no hem participat en aquest comitè estratègic perquè no és la nostra cultura política’.

No era ‘cosmètica’
A dins del tribunal només ha contestat les preguntes de la seva defensa i del jutge Llarena, però no de la fiscalia i de l’acusació particular de VOX. Segons fonts de l’ACN ha declarat que la declaració d’independència del 27 d’octubre no va ser ‘cosmètica’ sinó que buscava ‘la seva efectivitat real’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada