dissabte, 27 de maig del 2017

Les entitats sobiranistes lideraran la campanya conjunta pel 'sí' en el referèndum

Política

Les entitats sobiranistes lideraran la campanya conjunta pel 'sí' en el referèndum

L'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI es reuneixen per analitzar el nou "moment polític"

per Europa Press 26/05/2017 
elMón                                               
Els presidents de l'ANC (Jordi Sànchez), l'AMI (Neus Lloveras) i Òmnium (Jordi Cuixart), a l'entrada del Parlament abans de començar la cimera pel referèndum | Jordi Borràs



L'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI lideraran la campanya conjunta pel 'sí' i es planteja que no començarà fins que s'anunciï la data i la pregunta del referèndum, segons han explicat diverses fonts a Europa Press.

Les entitats sobiranistes es reuniran aquest dissabte a les 10 hores de forma extraordinària per analitzar el "nou moment polític" que s'obre després de la nova negativa del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, a negociar el referèndum com li havia demanat en una carta el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Segons les citades fonts, fa un parell de mesos que es va començar a treballar en la campanya conjunta, el disseny de la qual ja està llest, però s'estudia no presentar-la fins a conèixer la data i la pregunta del referéndum.


Com ja es va saber la setmana passada, el Govern té una possible data per celebrar el referèndum: el diumenge 1 d'octubre. Per aquesta raó, ja s'espera que Puigdemont no trigarà a anunciar el dia i la pregunta definitiva si Rajoy rebutjava l'última oferta per a negociar-ho.

Es preveuen més reunions la setmana que ve per avançar en l'organització de la campanya perquè, segons asseguren altres fonts, no està tancada la implicació exacta de cada partit ni tampoc la persona que la dirigirà, després que hi hagi hagut diferències al voltant d'alguns noms proposats.
Dinàmica d''Ara és l'hora' 

En els òrgans de coordinació estan totes les entitats i partits implicats en la campanya i la seva dinàmica s'assemblarà a la campanya d''Ara és l'hora', la qual es va impulsar per la 'Via Catalana' de la Diada del 2014 i per a la consulta del 9N.

Al marge de la campanya conjunta, tots els partits han presentat ja les seves campanyes particulars en favor del 'sí' a la independència, sent Demòcrates i la CUP els primers a engegar-les mentre que ERC i PDeCAT han estat els últims a anunciar-les.

Fonts dels partits argumenten que és interessant mantenir els actes propis de les formacions perquè cadascuna arribi "al públic que té més proper", en al·lusió als seus respectius electorats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada