dimecres, 23 de novembre del 2016

El Celtic exhibirà estelades en suport al Barça

BARÇA

El Celtic exhibirà estelades en suport al Barça

Els aficionats del conjunt escocès ja saben què és patir una sanció de la UEFA per mostrar símbols polítics al seu estadi

per Redacció 23/11/2016 
el Món                                               
Estelades al Camp Nou | EFE


Celtic Park sempre ha estat un estadi especial. Més enllà del futbol, el club que disputa els seus partits al Parkhead Paradise s'ha caracteritzat, al llarg de la seva història, per ser una entitat diferent, original, allunyada dels simples equips de futbol que basen la seva vida en la pilota i en celebrar gols i títols.

El Celtic de Glasgow és un club reivindicatiu, i ho és des de fa moltes dècades. Fundat per un immigrant irlandès, sempre ha estat un equip plenament identificat amb la cultura del país veí i molt crític amb l'unionisme britànic, contràriament al sentiment del seu etern rival ciutadà, el Glasgow Rangers.

El club amb qui jugarà el Barça aquest vespre acostuma a exhibir banderes irlandeses, tan al seu propi estadi, com en els desplaçaments, un fet pel qual mai ha estat sancionat per la UEFA. Això sí, l'organisme que multa el Barça per l'exhibició d'estelades també ha multat, aquesta temporada i per segona vegada, el Celtic per mostrar banderes palestines durant el partit davant el Hapoel Be'er Sheva, un equip d'Israel amb qui es va trobar a la fase prèvia de la Lliga de Campions.




Tal i com va informar el diari Ara, l'afició del Celtic té previst tornar a desobeïr la UEFA i donar suport a la causa blaugrana dels últims anys, portant i lluïnt banderes estelades durant el partit davant el Barça d'aquest dimecres. Cal recordar que el club català té dues multes de la UEFA encara pendents: una de 40.000 euros i una darrera de 150.000, precisament per l'exhibició d'estelades al Camp Nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada