El Bundestag ha donat un tracte discret a la delegació espanyola que avui hi ha acudit per pressionar contra la moció a favor de la mediació amb Catalunya, que va presentar el partit Die Linke. La delegació espanyola, encapçalada per la secretària d'Estat d'España Global, Irene Lozano, ha estat rebuda per un dels cinc vicepresidents del legislatiu alemany, el liberal Wolfgang Kubicki, del tercer partit en importància i el mateix que precisament va rebre la setmana passada el president Carles Puigdemont, i els consellers Toni Comín i Carla Ponsatí.
Kubicki no va dubtar a rebre dijous passat Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí al mateix Bundestag, quan es van reunir amb diversos diputats a la seu del legislatiu alemany, coincidint amb el míting que va celebrar JxCat a Berlín. Els tres candidats van visitar el Parlament alemany convidats per Die Linke.
Bundestag Vicepresident Wolfgang Kubicki meets Carles Puigdemont, Clara Ponsatí and Toni Comín from the Catalan list Junts in Berlin
  El vicepresident alemany no ha tingut inconvenient a fer igual avui amb Lozano, que ha lliurat al Bundestag una carta del Congrés espanyol sense la signatura de la presidenta, Meritxell Batet. La firma que hi constava era la d'una expresidenta, Ana Pastor.
La secretària d'Estat d'España Global ha difós a les xarxes la seva entrevista, i ha explicat que havia lliurat la carta signada per Ana Pastor.
Me he reunido con uno de los vicepresidentes del Bundestag, Wolfgang Kubicki. Le he hecho entrega de una carta de nuestro Congreso que expresa preocupación por el intento del independentismo de intoxicar con su a los diputados de un país amigo, Alemania.

La majoria de partits alemanys, entre ells la CDU i l'SPD, són partidaris d'una solució dialogada en el conflicte català. El segon diari alemany, el Süddeutsche de Munic, es va pronunciar ahir en contra de la suspensió dels diputats que són presos polítics, i va demanar la construcció de ponts.