dimarts, 12 de juny del 2018

A CORRE-CUITA. (35). Els nou Govern Sánchez, comença a ensenyar la poteta.

Articles del Víctor


08-10.06.18

A CORRE-CUITA. (35).
Els nou Govern Sánchez, comença a ensenyar la poteta.   

Aquest divendres 8 de juny, és el primer Consell de “Ministras y Ministros”, comandat per Pedro Sánchez, ho fa amb un reguitzell de Ministr@s, que de moment semblen triats per acontentar, o bé prendels-hi els vots, una mica a tothom: a les dones,- però menys a les feministes-; al PP, a Ciutadans (Cs); a la Societat Civil Catalana (SCC); a l'Ibex 35, etc.

Una de primeres les decisions que ha pres el nou executiu respecte a Catalunya i que la nova portaveu Isabel Celáa, ho ha dit en la conferència de premsa posterior al primer Consell de Ministr@s, fou la confirmació de la fi de la intervenció econòmica de la Generalitat vinculada al 155, - cosa que ja havia fet el Govern català en formar el nou Govern, i que per ells era el principi-, però en canvi el Dret a decidir , digué que no el tenen a l'agenda, - i crec, que no li tindran mai-, ja que aquest cap de setmana ho han dit en tres entrevistes a diaris: la ministra d'Administracions Territorials, Meritxell Batet;la vicepresidenta, Carmen Calvo;conjuntament amb el ministre de Foment José Luis Ábalos, i que tots ells, han deixat ben clar que no hi ha res a negociar” sobre un referèndum, encara que sia pactat. Sembla que no és casualitat que de cop tres ministr@s del nou executiu de Pedro Sánchez han sortit avui a dir "no" al dret d'autodeterminació de Catalunya , del que alguns diuen que els causa pànic. 
Alguns Ministr@s, avui Josep Borrell.

I com diguérem dies enrere, farem un petits anàlisis dels nous Ministr@s, que semblem més de centre que altra cosa,-encara que sí féssim la mitjana no sé pas que en sortiria-. Començarem pel primer que va sonar a un càrrec , ho sigui el flamant Ministre d'Exteriors, l'inefable Josep Borrell, aquell que durant la Campanya de les eleccions del passat del 21-D, va dir: “Que calia “desinfectar” Catalunya”, i que diuen, que ara és més proper a Societat Civil Catalana, o a Ciutadans (Cs), que no pas al PSOE. I precisament per això el diari alemany Telepolis, semblant a Politico, dels EUA, relaciona Josep Borrell,amb l'ultranacionalisme” espanyol, dient que és un error posar al davant del nou ministeri d'Exteriors un socialdemòcrata, que també és un “nacionalista de dretes”, i ho considera una tria molt contradictòria. Respecte a les relacions amb Catalunya aclariex que no sónmissatges bons per construir un consens contra l'escalada de tensions , també comenta que:“El PSOE i Pedro Sánchez té el govern minoritari més dèbil d'Europa”. I no fa gaire Josep Borrell digué que:“Catalunya està al caire d'un enfrontament civil”, vinga ha posar llenya al foc, en cada govern tè d'haver-hi un cridaire.
De d'altres Ministr@s en parlarem més endavant A corre-cuita”.

Víctor Lluelles i Cardona
http://elblocdelvictor.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada