Ingredients:
Per a la base de la coca:1/2 kg de farina
30 g llevat de forner
1 gotet d’aigua
8 cullerades d’oli
2 cullerades de llet
sal
Notícies del dia
Cada matí rebreu les notícies del dia a la vostra bústia de correu

Per fer la coca de ceba:4 cebes grosses de Figueres
oli, sal
6 sardines
Per a la coca de carabassó:2 carabassons
oli, sal
unes tires de pebrot escalivat
6 salsitxes
(també es pot fer amb una base de samfaina)
Elaboració:Comencem fent la pasta: desfem el llevat amb les dues cullerades de llet. En un bol gran posem la farina, la sal, l’aigua i anem treballant la pasta, fins que s’estiri i no es trenqui. Fem una bola, la tapem i la deixem reposar en un racó de la cuina un parell d’hores. Després hi afegim l’oli i la continuem pastant i la deixem reposar mitja hora més, també tapada.
D’aquesta pasta en surten dues coques. Així doncs, la partim per la meitat i les estenem a sobre d’una plata que pugui anar al forn, amb paper vegetal a sota.
Mentrestant, tenim la ceba tallada amb una mica de sal, que així deixa anar l’aigua. També tenim tallat el carabassó amb sal, perquè tregui l’aigua.
Fregim les sardines i també les salsitxes i les reservem.

Coca de recapta de ceba amb sardines.

A sobre d’una coca hi posem la ceba ben escorreguda. A l’altra coca hi posem el carabassó. Per sobre les coques hi tirarem un raig d’oli.
Posem les coques al forn, ben fort, a 210°, de 25 a 30 minuts.
Traiem les coques del forn i les acabem de guarnir. A la de ceba hi afegim les sardines. A la de carabassó hi posem les salsitxes i uns trossets de pebrot escalivat.
Aquestes coques es poden fer amb verdura de tota mena, del temps i altres complements: amb samfaina, amb bacó, tonyina de llauna, xampinyons, pernil dolç… I, és clar, allò que tenim a casa i a la nevera.

Coca de recapta de carabassó amb salsitxes.
[Heu pensat que ajudaríeu molt VilaWeb aportant-hi una petita quantitat per a fer-vos-en subscriptors? Cliqueu ací per apuntar-vos-hi. I gràcies per llegir-nos.]