dilluns, 31 d’octubre del 2016

L'arribada de turistes fins al setembre apunta a un any rècord de visitants

BALANÇ ANUAL

L'arribada de turistes fins al setembre apunta a un any rècord de visitants

Espanya va rebre 60,3 milions de viatgers estrangers en els primers nou mesos de l'any


L'arribada de turistes fins al setembre apunta a un any rècord de visitants
JORDI COTRINA

Dilluns, 31 d'octubre del 2016 - 10:35 CET
EL PERIODICO
                                           
Espanya va rebre més de 60,3 milions de turistes estrangers en els primers nou mesos de l'any, xifra que suposa un augment del 10,1% respecte al mateix període del 2015, segons l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur), difosa aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Al setembre, van visitar el país 7,9 milions de turistes internacionals, un 10,2% més que en el mateix mes de l'any anterior.
L'afluència de turistes s'encamina cap als 74 milions per al conjunt de l'any, que són les previsions amb què el sector hoteler espera tancar aquest període rècord, en part propiciat pel 'turisme prestat' d'altres destins descartats pels viatgers com a conseqüència de la seva situació geopolítica. No hi ha canvis substancials respecte a la procedència dels visitants, però l'afluència des dels principals mercats és més gran. De gener a agost, el Regne Unit, el principal mercat emissor de turistes cap a Espanya, va registrar un repunt del 13%, amb més de 14,4 milions de visitants. El va seguir França, amb 9,3 milions de turistes internacionals, que suposa un augment del 9%, i Alemanya, que va experimentar un creixement del 4,3%, fins als 8,9 milions de visitants.
Catalunya és el primer destí dels turistes al setembre, amb el 23,8% del total. La segueixen les Balears, amb el 23,6% i Andalusia, amb el 14%. Al setembre van arribar a Catalunya 1,9 milions de turistes, un 4,7% més que el setembre de l'any passat. Els principals països de residència dels turistes són França (18,9%) i el Regne Unit (13,6%). Catalunya també lidera l'afluència de turistes en els nou primers mesos de l'any, amb 14,5 milions i una augment del 4,4% respecte al mateix període del 2015.

ALLOTJAMENTS TURÍSTICS

Les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmpings, allotjaments de turisme rural i albergs) superen els 12 milions al setembre, un 8,6% més que en el mateix mes del 2015. Les estades de residents augmenten un 5,5% i les de no residents un 10,3%. L'estada mitjana és de 5,0 pernoctacions per viatger. Durant els nou primers mesos del 2016, les pernoctacions van augmentar un 8,7% respecte al mateix període de l'any anterior.
Les estades en apartaments turístics han augmentat un 9,7% al setembre. Les estades de residents han pujat un 6,4%, i les de no residents, un 10,8%. L'estada mitjana baixa un 7,0% respecte al setembre del 2015 i se situa en 6,2 pernoctacions per viatger. Al setembre s'ocupen el 43,7% de les places ofertes pels apartaments turístics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada