divendres, 4 de setembre del 2015

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (35). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, final d’agost, i manquen 11 dies pel 11S i 27 dies justos pel 27S.

Articles del Víctor
29.08/31.08.15
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (35). ARA SÍ QUE ÉS L'HORA, final d’agost, i manquen 11 dies pel 11S i 27 dies justos pel 27S. 
 
S'acaba l'agost, l'estiu i potser la calor, ha passat la lluna plena i s'atansa Sant Ramon, un sant segarrenc nascut a Portell a principis del segle XIII, - encara que és conegut com a Nonat, per que va néixer un dia després que havia mort la seva mare, i diu la llegenda de què fou extret del cos de la mare morta, per una espasa o daga com si fos una mena de cesària ...- . Un sant que és tant segarrenc com els 38 anys de l'Aquelarre cerverí, en Marc Marquez o el Seny Major, etcètera. Vaig escrivint la vostra lectura, guaitant per la tele l'emocionant la Diada Castellera de Sant Fèlix, a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès assolint unes fites espatarrants. 

Mentre passa això la vella Europa recull els més alt index d'immigració forçosa de refugiats de l'Africa, mai vista. Tot fruit dels colonialismes, les guerres, la cobdicia, la por ,ara i podem afegir la desídia i el racisme. Un fet que a partir de la mor de 71 immigrants dins d'uns camió a Àustria, sembla que ha remoguts algunes conciències. I a casa nostra encara estem així:
El Partit Botifler o Partit dels Botiflers. (1)
No en feu cas , per que aquest Partit en qüestió i d'aquest nom , no existeix, és fruit de la meva fantasia. Però sembla que s'estant alineant els astres i els personatges , per què així sigui. I molts ja sabeu el que vol dir la paraula “botifler”. Resumint-ho molt, direm que : Botiflers, és el malnom que en la època de guerra de Successió es va donar als que van anar a favor de Felip V, i contra Catalunya i foren considerats com a traïdors o que col·laboraren amb els enemics de Catalunya. Ara han passats 300 anys i no tenim un Felip V , però si , un Felip VI i unes circumstàncies a l'inrevés d'aquella trista època que ens volien aniquilar i que ara encara ho intenten. El malnom botifler prové de l'expressió francesa «beauté fleur» - bella flor – que fa referència a la flor de lis , la de l'escut d'armes dels Borbons , flors de lliri damunt d'un fons blau. És que sabeu em va donar la idea, perquè en ple Procès, els botiflers moderns ens surten com a bolets i us en podem donar una bona corrua, però de moment us en farem un tastet com: en Josep Antoni Duran i Lleida, que es mereix una enciclopèdia a part ; l'Àngel Ros; l'Espadaler ; Miquel Iceta ; Josep Lluís Bonet, President de Freixenet. Una de les seves principals icones és en Josep Antoni Duran i Lleida, però es podrien disputar la presidència amb l'Àngel Ros, Alcalde de Lleida i President del PSC, que primer s'ha declarat catalanista i ara per conservar la cadira, no ha tingut cap mania a pactar amb Ciutadans, entre altres coses, per anar contra Catalunya. I ara, encara més, poden fixar d'assessor a Felipe González, i segurament molts em diran o pensaran : “Víctor no donis idees ...”. Ja se que és un partit fictici, però amb la parauleta molts si veuran edentificats.

Quan Felipe González , millor que hagués callat.
 I per cert parlant de Felipe González, crec que en duen d'estar d'espantats quan Felipe González, un expresident, que tampoc va fer re pel tema català en el seu regnat de 14 anys, que va mentir amb els temes com l'OTAN i dels GAL i dels 800.000 llocs de treball ( potser volia dir 800 o 1000 ). Ara aquest personatge que va crear un grup terrorista te la cara de comparar el procés català amb el feixisme i el nazisme - com han fet molts d'altres- . Ho diu – com si tingués patent de cors - en una carta a "El País" només faltaria-, demana als catalans que “no es deixin arrossegar per una aventura il·legal i irresponsable”. També diu que hi ha mostres de discriminació ètnica contra els qui no tenen “pedigrí” català. No se pas per què li va servir tants anys de fer de president del Govern, si encara diu aquestes bajanades. I ja ha sigut replicat per la Carme Forcadell, a González: “Els arguments de la dreta espanyola són iguals que els de l’esquerra espanyola”. Encara que el Botifler Major, l'inefable Duran va dir: “Agraeixo l'article de Felipe González dirigit als catalans” , com sempre fen la pilota a tort i a dret, per si encara el fant Ministre de qui sigui.
I com van els Junts pel SÍ ?.
El passat 28 d'agost la llista unitària dels Junts pel SÍ van reunir en la Festa dels “Candidats” unes quaranta mil persones, quan en aquest dia els “Candidats” no oficials ja passaven del 55000, i quan acabem l'escrit són prop dels 63000. Un dels fets destacats fou el vídeo de Pep Guardiola enviat des d'Alemanya i que fou emès per les pantalles gegants i que va dir: “Aquesta és l’oportunitat que tenim de fer un país nou, des de zero, més just. Aquesta és la raó per la qual hem arribat fins aquí. Ara que ja hi som fem l’últim pas endavant. La voluntat d’un poble no la para ningú”
I acabo l'article 35 el dilluns 31 d'agost Festa de Sant Ramon, - el mateix dia que fa 811 anys, diuen, que el Sant de Portell moria a Cardona , d'on es Patró. Quan ens manca 11 dies per l'11S i 27 pel 27S, dues dates que esperem canviïn- malgrat els botiflers-, d'una vegada per sempre, el rumb de la nostra historia. I que hom n'anirà parlant, tot anant cap a la independència...
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada