dissabte, 11 de juliol del 2015

Descobert un nou fàrmac contra una leucèmia infantil molt agressiva

A 100 DIES DEL 27S.
DIA 22, DISSABTE 11 DE JULIOL DEL 2015- MANQUEN 78 DIES

AVENÇ MÈDIC

Descobert un nou fàrmac contra una leucèmia infantil molt agressiva

Investigadors australians mostren resultats esperançadors contra el subtipus de càncer que menys respon a les teràpies

EL PERIODICO
EFE / SIDNEY
Divendres, 10 de juliol del 2015 - 10.06 h
Un bote de pastilles.
Científics australians han descobert un nou fàrmac que obre la porta per al tractament efectiu d'una classe de leucèmia molt agressiva que es presenta en els nens.
Aquest medicament anomenat PR-104 ha sigut efectiu en els experiments realitzats als laboratoris contra la leucèmia linfoblàstica aguda T, o T-ALL, segons un comunicat de la Universitat de Nova Gal·les del Sud.
La leucèmia linfoblàstica aguda és el càncer més comú que ataca els nens i en un 15% dels casos aquests són afectats pel subtipus agressiu conegut com a T-ALL, que és el que menys respon a les teràpies i tendeix a causar recaigudes.
Richard Lock i Donya Moradi Manesh, investigadors de la Universitat de Nova Gal·les del Sud i de l'Institut de Càncer Infantil, han estat a càrrec dels experiments amb el PR-104, després que es realitzessin anteriorment proves durant 10 anys amb uns 70 fàrmacs.
"Creiem que el PR-104 pot ser un fàrmac efectiu per als pacients que inicialment s'han beneficiat dels tractaments convencionals contra els T-ALL, i que posteriorment han patit recaigudes", va comentar Lock. La seva investigació conjunta ha estat publicada a la revista científica 'Blood'.
Durant els estudis, els científics van notar que només el subtipus cel·lular T mostraven alts nivells d'AKR1C3, un enzim que activa el PR-104, segons la font acadèmica.
Ara els investigadors australians estan examinant la biologia molecular de l'AKR1C3 per entendre per què les cèl·lules T-ALL registren nivells alts de l'enzim per poder determinar que activa altres cèl·lules cancerígenes, les B.
"Evidentment seria ideal si poguéssim estendre l'abast del fàrmac per incloure tots els pacients amb leucèmia linfoblàstica aguda", va agregar el científic.

....................................
Ho podeu trobar tot recopilat al BLOC - A 100 DIES DEL 27S - Un diari cap a la llibertat. www.a100diesdel27s.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada