Pollastre desossat, farcit amb trufa
La cuinera Neus Cuscó ens presenta la primera de les receptes amb vista a les festes de Nadal
Ingredients:
per a 8 persones
1 pollastre desossat d’uns 2 quilos
Pel farciment:
1 botifarra magre
100 g de pernil
4 ous durs no gaire grans
1 tòfona tallada a trossets molt petits
Per acompanyar:
Fruita seca (prunes, orellanes d’albercoc, pinyons)
8 pomes golden petites
Per la salsa:
1 ceba grossa a trossos
1 tomàquet a trossos
1 pastanaga a trossos
1 copa de conyac
2 copes de cava
1 cullerada de Maizena
1 tasseta d’aigua
Escalfem el forn a 180°. En una safata fonda hi posem el pollastre amb un bon raig d’oli. El deixem daurar uns deu minuts, per totes dues bandes. Hi afegim la pastanaga, la ceba i el tomàquet. I tot seguit la copa de conyac. Ho deixem coure uns deu minuts i després afegim les dues copes de cava. Ho coem una hora més. En aquest temps tombarem el pollastre un parell de vegades. I ja serà cuit.
Traiem la safata del forn i deixem que el rostit es refredi. Mentrestant, agafem la pastanaga, el tomàquet i la ceba i ho passem pel túrmix amb una cullerada de Maizena que haurem desfet amb una tasseta d’aigua freda. La salsa ha de quedar brillant i gelatinosa.
Quan hàgim tret el pollastre del forn, ja tindrem preparades les pomes farcides a punt de coure: pelarem les pomes, les obrirem per dalt i els hi traurem el cor. A dins de cada poma hi posarem una mica de mantega i una pruna seca sense pinyol. Les tornarem a tapar i les embolicarem, una per una, amb paper d’alumini. Les posarem mitja hora al forn.
I bon profit i bon Nadal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada