estrelles michelin
MAPA Catalunya, un país de 60 estrelles Michelin
Amb el Disfrutar, l'Hoja Santa, l'Empòrium i el Tresmacarrons la xifra de restaurants "estrellats" ascendeix a 50
El Celler de Can Roca i el Sant Pau continuen sent els dos únics establiments amb tres estrelles
Quatre restaurants catalans encenen la seva primera estrella Michelin
Enric Gil/Laura Aragó-Nd | 26/11/2015 a les 14:05h
Catalunya és un país de 60 estrelles... Michelin. Amb la incorporació del Disfrutar, l'Hoja Santa, l'Empòrium i el Tresmacarrons la xifra de restaurants "estrellats" ascendeix a 50. Aquest mapa elaborat per Laura Aragó permet visualitzar-los a un sol clic.
La Guia Michelin 2016, una de les referències imprescindibles del món gastronòmic, va donar a conèixer aquest dimecres el repartiment anual de les estrelles. En una presentació des de Santiago de Compostel·la, es van distingir quatre restaurants catalans amb la primera estrella, els barcelonins Disfrutar i Hoja Santa, l'empordanès Empòrium i el Tresmacarrons del Masnou.
Per altra banda, va mantenir en l'olimp culinari de les tres estrelles El Celler de Can Roca dels germans Roca i el Sant Pau de Carme Ruscalleda. També continua invariable la xifra d'establiments amb dues estrelles: l'Abac, el Lasarte, l'Enoteca i el Moments de Barcelona; Les Cols d'Olot i el Miramar de Llançà.
Respecte l'any passat, han perdut la distinció el restaurant Comerç 24 i el Neichel –que han tancat portes-, el restaurant Ca l'Arpa de Banyoles i el Manairó de Barcelona. En total, Catalunya concentra fins a 60 estrelles Michelin, repartides entre 50 establiments. Barcelona és una autèntica capital gastronòmica amb 26 distincions en 22 restaurants.
Tres estrelles Michelin (dos restaurants)
El Celler de Can Roca (Girona). Xefs: germans Roca
Sant Pau (Sant Pol de Mar, el Maresme). Xef: Carme Ruscalleda
Dues estrelles Michelin (sis restaurants)
Abac (Barcelona). Xef: Jordi Cruz
Miramar (Llançà, Alt Empordà). Xef: Paco Pérez
Lasarte (Barcelona). Xef: Martín Berasategui
Les Cols (Olot, Garrotxa). Xef: Fina Puigdevall
Enoteca (Barcelona). Xef: Paco Pérez
Moments (Barcelona). Xef: Raül Balam
Una estrella Michelin (42 restaurants)
Disfrutar (Barcelona). Xef: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch
Hoja Santa (Barcelona). Xef: Albert Adrià i Paco Méndez
Hotel Restaurant Empòrium (Castelló d'Empúries, l'Alt Empordà).
Tresmacarrons (el Masnou, Maresme).
Pakta (Barcelona). Xef: Albert Adrià
Tickets (Barcelona). Xef: Albert Adrià
Malena (Gimenells, Segrià). Xef: Josep Maria Castaño
L’Ó (Sant Fruitós de Bages, el Bages). Xef: Jordi Llobet
Les Moles (Ulldecona, Montsià). Xef: Jeroni Castell
Casamar (Llafranc, Baix Empordà). Xef: Quim Casellas
Alkimia (Barcelona). Xef: Jordi Vilà
Caelis, Hotel Palace (Barcelona). Xef: Romain Fornell
Cinc Sentits (Barcelona). Xef: Jordi Artal
Dos Cielos, Hotel Melià (Barcelona). Xef: Javier i Sergio Torres
Gaig (Barcelona). Xef: Carles Gaig
Hisop (Barcelona). Xef: Oriol Ivern
Hofmann (Barcelona). Xef: Mey Hofmann
Fonda Sala (Olost, Osona). Xef: Toni Sala
Moo, Hotel Omm (Barcelona). Xef: Juan Pretel
Saüc (Barcelona). Xef: Xavier Franco
Via Veneto (Barcelona). Xef: Josep i Pere Monje
Els Casals (Sagàs, Berguedà). Xef: Oriol Rovira
L’Angle (Barcelona). Xef: Jordi Cruz
Capritx (Terrassa, Vallès Occidental). Xef: Artur Martínez
Estany Clar (Cercs, Berguedà). Xef: Josep Xandri
Can Jubany (Calldetenes, Osona). Xef: Nandu Jubany
La Cuina de Can Simón (Tossa de Mar, Selva). Xef: Xavier Lores
Ca L’Enric (La Vall de Bianya, Garrotxa). Xef: Jordi Juncà
Bo.Tic. (Corçà, Baix Empordà). Xef: Albert Sastregener
Massana (Girona). Xef: Pere Massana
La Fonda Xesc (Gombrèn, Ripollès). Xef: Francesc Rovira
Els Tinars (Llagostera, Gironès). Xef: Marc Gascons
Torreó de L’Indià (Xerta, Baix Ebre). Xef: Fran López
Rincón de Diego (Cambrils, Baix Camp). Xef: Diego Campos
Can Bosch (Cambrils, Baix Camp). Xef: Joan Bosch
Fogony (Sort, Pallars Sobirà). Xef: Zaraida Cotonat
Les Magnòlies (Arbúcies, la Selva). Xef: Víctor Trochi
Dos Palillos (Barcelona). Xef: Albert Raurich
Koy Shunka (Barcelona). Xef: Hideki Matsuhisa
Lluerna (Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès). Xef: Víctor Quintillà
Nectari (Barcelona). Xef: Jordi Esteve
Els Brancs (Roses, Platja de Canyelles Petites, Alt Empordà). Xef: Javier Cabrera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada