dijous, 24 de gener del 2019

Una de cada quatre vinyes de Catalunya és ecològica, i anirà a més

Una de cada quatre vinyes de Catalunya és ecològica, i anirà a més

El CCPAE intueix un creixement generalitzat de l’agricultura ecològica en general i de la vinya en particular a l’espera de tenir les xifres de l’any 2018 que presentaran aquesta primavera
VADEVI
VADEV
La vinya ecològica d'Espelt Viticultors
La vinya ha estat un dels cultius que més increment ha experimentat entre els cultius ecològics de Catalunya. En aquests moments, segons el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, pràcticament una de cada quatre vinyes és ecològica i al Penedès arriba quasi al 40%.

Tot just ara s’estan recopilant les dades de l’any 2018 que es presentaran la propera primavera però fonts del CCPAE han explicat a Vadevi que l’agricultura ecològica continua creixent a Catalunya. Aquest any l’organisme regulador de la producció ecològica a casa nostra fa 25 anys, però no és fins a l’any 2000 que tenen dades comparables.

Quan es miren aquestes xifres el cultiu que destaca pel seu ràpid creixement és precisament la vinya. Fa 18 anys ocupava 455 hectàrees, la majoria d’elles a la província de Barcelona, 249, 29 a Girona, 52 a Lleida i 125 a Tarragona. L’any 2017 la vinya ecològica era de 14.880 hectàrees, 7.919 a Barcelona, 330 a Girona, 938 a Lleida i 5.693 a Tarragona.

De fet del tipus de cultius dedicats al consum humà, la vinya és el més ràpid de tots. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada