Una de cada quatre vinyes de Catalunya és ecològica, i anirà a més
El CCPAE intueix un creixement
generalitzat de l’agricultura ecològica en general i de la vinya en
particular a l’espera de tenir les xifres de l’any 2018 que presentaran
aquesta primavera
VADEVI
Tot just ara s’estan recopilant les dades de l’any 2018 que es presentaran la propera primavera però fonts del CCPAE han explicat a Vadevi que l’agricultura ecològica continua creixent a Catalunya. Aquest any l’organisme regulador de la producció ecològica a casa nostra fa 25 anys, però no és fins a l’any 2000 que tenen dades comparables.
Quan es miren aquestes xifres el cultiu que destaca pel seu ràpid creixement és precisament la vinya. Fa 18 anys ocupava 455 hectàrees, la majoria d’elles a la província de Barcelona, 249, 29 a Girona, 52 a Lleida i 125 a Tarragona. L’any 2017 la vinya ecològica era de 14.880 hectàrees, 7.919 a Barcelona, 330 a Girona, 938 a Lleida i 5.693 a Tarragona.
De fet del tipus de cultius dedicats al consum humà, la vinya és el més ràpid de tots.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada